ČETNICI NAPALI NOVINARE N1 TELEVIZIJE: ‘Bili su pijani, udarali su nas u glavu i govorili strašne stvari’

N1 BIH

Ekipa N1 je oko 13:30 stigla u Draževinu u Srbiji, gdje se u jednom šatoru održavao počasni ručak povodom 70 godina od uhićenja Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Ekipa sarajevske N1 televizije prišla je putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi muškarci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta. “Pitali smo ih da nam daju izjave, na što su nas pitali odakle dolazimo, i kad smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo osobne iskaznice i onda je rekao da ne možemo snimati. Kad smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo”, kazala je reporterka N1 Adisa Ibrahimović, prenosi N1.

Ekipa se nakon toga odmaknula i odlučila snimiti nekoliko kadrova iz daljine. “Napad se dogodio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i govorila i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena”, govori novinarka Ibrahimović.

No, na sreću, spasili su ih momci iz Srbije. “Momci iz Srbije su potrčali prema nama i počeli nas braniti i gurati od čovjeka i utrpali su nas u auto, nakon čega su i drugi počeli dolaziti. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se ispričali i rekli da im je žao što se to dogodilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili”, kazala je potresena reporterka N1 televizije. Dodala je da su napadači bili u vidno alkoholiziranom stanju, a da su napad spriječili pripadnici Ravnogorskog pokreta iz Srbije.


Komentari