BRITANCI IZDALI VAŽNO UPOZORENJE: Ovo su potencijane mete terorista na Euru 2016.

sidobremichelnarbonne.midiblogs.com

Ovo upozorenje dolazi nakon što je na ukrajinsko-poljskoj granici uhićen Francuski terorist koji je planirao 15 različitih napada.

Britansko Ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je navijače koji putuju u Francusku na Euro 2016. da se klone mjesta na kojima su velike gužve, jer su upravo ona potencijalne mete terorista. Apelirali su na njih i da budu iznimno oprezni na svom putu.

Posebno su istaknuli stadione, fan zone i ostala mjesta na kojima je organizirano gledanje utakmica.

U priopčenju piše: “Tijekom Europskog nogometnog prvenstva 2016.godine, stadioni, fan zone i mjesta na kojima je organizirano gledanje utakmica predstavljaju potencijalne mete terorista. Trebali biste biti iznimno oprezni u svakom trenutku, pogotovo na mjestima gdje se organiziraju događaju vezani za Euro. Također poslušajte savjete lokalnih Francuskih vlasti.”

Britanski službenici koji rade na protuterorističkim mjerama ključni su dio osiguravanja ljudi na Euru, a tim britanskih obavještajaca otputovao je u Francusku kako bi kroz suradnju lakše mogli eliminirati potencijalne prijetnje.

Zapovjednik antiterorističkog tima Scotland Yarda, Dean Haydon, rekao je da surađuju s Francuzima kako bi prijetnje sveli na minimum, te se nadovezao: “Naravno da smo vidjeli propagandu Isis-a i potencijalne dogovore o napadima na Euro, ali radimo sa svim svjetkim obavještajnim agencijama kako bi osigurali Euro i omogućili sigurne evente i sigurne utakmice.”

Svi su oni dio planiranja osiguranja iako je na kraju ipak na Francuskoj policiji da osigura ovaj događaj. Svi su oni uključeni kako bi mogli jasno definirati i razumjeti prijetnje, ako ih bude.


Komentari