‘Bosna će atrofirati, a Republika Srpska proglasiti neovisnost’

screenshot: Youtube

Predsjednica vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvoreno se pridružila zagovornicima odvajanja tog entiteta od Bosne i Hercegovine, istodobno otkrivši na koji se način u Banjoj Luci nadaju ostvarenju te zamisli, prenose u ponedjeljak lokalni mediji u BiH. 

U intervjuu banjolučkoj Alternativnoj televiziji (ATV), emitiranom u nedjelju, Cvijanović je po prvi put otkrila sadržaj aktualne strategije koja bi dovela do otcjepljenja Republike Srpske kazavši kako očekuje da će BiH kao država “atrofirati”, što će svi morati priznati, a to će onda omogućiti proglašenje samostalnosti RS.

“Mislim da će doći do atrofije BiH”, kazala je Cvijanović naznačivši kako očekuje da je će stoga RS postati neovisna država kada se za to steknu potrebni uvjeti u domaćim i međunarodnim odnosima.

Ime Željke Cvijanović mediji u BiH sve češće spominju u kontekstu općih izbora što bi se u BiH trebali održati u listopadu 2018. S obzirom na činjenicu da ona uživa neogranično povjerenje i apsolutno je lojalna svom stranačkom šefu, čelniku RS Miloradu Dodiku, pretpostavlja se kako će biti kandidatkinja za predsjednicu RS, s obzirom da se Dodik više ne može kandidirati za tu dužnost.

Sam Dodik vjerojatni je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, iako on to za sada odbija izravno potvrditi.

Cvijanović je za ATV izjavila kako se divi Dodiku. “Opisala bih ga kao snažnog i neustrašivog čovjeka koji ima jasan cilj”, kazala je Cvijanović.

Jedino što zamjera Dodiku je to što ima “preveliku širinu” u odnosu na one koji nemaju razumijevanja za njegove političke ciljeve, rekla je aktualna predsjednica vlade RS.

 


Komentari