BIVŠI ISIL-ovac TUMARA BOSANSKOM ŠUMOM: Nakon sukoba još dvojica selefija su u bijegu

politika24.net

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije tragaju za bivšim ISIL-ovcem iz Ošvi nakon sukoba u maglajskom selu.

Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, objavila je da je u Ošvama prije nekoliko dana došlo do konflikta između nekoliko mještana zbog dugogodišnjeg spora o korištenju lokalnog vodovoda: “Osoba koja je trebala biti skinuta s korištenja vodovoda je, prema prijavi mještana, ispalila dva metka, a nakon toga je ubacivanjem pogonskog goriva zamutila bazen u kojem se nalazila pitka voda za mještane.”, prenosi Klix.ba.

Riječ je o Ademu Karamaju, koji je navodno pobjegao u šume nedaleko od sela Ošve. Adem Karamaj osumnjičen je da je sudjelovao na sirijskim ratištima pod okriljem organizacije ISIL. Uhićivan je i zbog akcije Damask 2014. godine, a protiv njega i još 11 osoba Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu da su postali članovi organizirane terorističke skupine te protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Također, policija je potvrdila da su se, osim njega, još najmanje dvojica pripadnika selefijskog pokreta odmetnula u šume kod Ošve kod Maglaja, prenosi avaz.ba. Selefije su naoružane i opasne, među njima se nalaze i pripadnici Islamske države, koji su se nedavno vratili iz Sirije. Poznati su i njihovi identiteti: Muhamet Tutmić, u prošlosti uhićivan i optuživan bivši pripadnik Islamske države te Jasmin Batanović, prvi uhićeni na terenu prema posljednjim informacijama. Za preostalom dvojicom još se traga.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojske županije trenutno su na mjestu događaja, a više informacija bit će poznato nakon detaljnijeg uvida u događaj.


Komentari