BEBA DOBILA VODENE KOZICE PA STRAVIČNU INFEKCIJU: ‘Ako ne cijepite svoju djecu, onda ste idioti!’

Facebook

Kayley Burke objavila je fotografije svog sina na Facebooku želeći upozoriti roditelje da cijepe svoju djecu.

Njezin 11-mjesečni sin Elijah dobio je vodene kozice i u tijelu se nakon nekog vremena razvila sekundarna infekcija. Velike kraste i blisteri prekrili su njegovo malo tijelo. Naime, prvi znaci kozica pojavili su se kod Elijaha prije tjedan dana.

”Naš jadni mali dječak premalen je da bi se cijepio protiv vodenih kozica. Sada je hospitaliziran u bolnici Ipswitch u Queenslandu ”, napisala je i dodala kako je pouka da ukoliko roditelji ne cijepe svoju djecu, riskiraju opasne posljedice.

”Ako ne cijepite svoju djecu, onda ste idiot. Razmislite o rizicima kojima izlažete drugu nemoćnu djecu koja su premala ili onu koja se ne mogu uopće cijepiti.Bilo je strašno gledati ga kako plače i pati uslijed boli i svrbeža zbog rana” dodala je ova zabrinuta majka.

U Australiji se djeca cijepe protiv vodenih kozica s 18 mjeseci, a drugo cjepivo preporučuje se između 10 i 15 godine. U Hrvatskoj naime preporučuje se cijepiti djecu od 12 do 15 mjeseca života, a  drugu dozu bi trebali dobiti od četvrte do šeste godine.


Komentari