Bandić ‘na aparatima’: Srbi pokazali kako iskoristiti beskorisne fontane

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Ne znamo što će gradonačelnik ako se ovo dogodi i u Zagrebu.

Gradski menadžer Goran Vesić objavio je da je u noći s petka na subotu netko usuo deterdžent u šest fontana u Beogradu.

“Služba za održavanje fontana JKP Beogradski vodovod i kanalizacija utvrdila je jutros da je u vjerojatno organiziranoj akciji noćas usut deterdžent u šest beogradskih fontana. Deterdžent u vodi koja se nalazi u bazenu izaziva štetu na mehanizmu fontane i zahtijeva da ih se isprazni i očisti”, priopćio je Vesić, a javlja b92.

Uz to, gradski menadžer dodao je da su anarhističke grupe nekoliko puta najavljivale slične akcije, a sve je znala gradska vlast. U lipnju su organizatori prosvjeda, koji se održao oko fontane na Slaviji, imali slične planove, ali osiguranje ima je pomrsilo planove.

“Ljudi koji su ovo napravili sramota su za Beograd. Vjerojatno misle da ovako mogu ostvariti svoje bolesne politične ambicije ili skrenuti pažnju na sebe”, kazao je Vesić.

Zbog deterdženta pjenile su se fontane na Trgu Nikole Pašića, na Tašmajdanu, ispred Tehničkog fakulteta, kod Vukovog spomenika, ispred Kulturnog centra Beograda i fontana Breza.

Podsjećamo, protivnici fontana u Zagrebu za 1.svibanj organizirali su event “Pišanje u fontane”, ali to se, srećom, nije ostvarilo iako je mnogo Zagrepčana potvrdilo da dolaze.


Komentari