Balkanska posla: 15 minuta nakon otvaranja IKEA-e Srbi otkrili način kako da je prevare za 99 dinara

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Sve je tragičnije ako se doda da osiguranje ni u jednom trenutku nije primijetilo što se događa, dok su Srbi zadovoljno trljali ruke.

Samo 15 minuta trebalo je Srbima da nakon otvaranja robne kuće „Ikea“ u Beogradu nasamare švedskog giganta, hvale se srpski mediji.

Robna kuća IKEA za kupce je u četvrtak otvorena u 10 sati, a prema procjenama uprave, prvog ju je dana posjetilo više od 15 000 kupaca.

IKEA u Bubanj potoku prostire se na više od 33 000 kvadrata i ima asortiman od oko 9500 proizvoda za opremanje doma. U sastavu robne kuće nalazi se i restoran s gotovo 500 mjesta, bistro, trgovina švedske hrane i igraonica za djecu.

Da bi se kupci u IKEA-i u spomenutom bistrou poslužili kavom, sokom ili ledenim čajem, prethodno moraju (za)kupiti čašu koja stoji 99 dinara.

Samim tim kupci mogu, dok su u restoranu, neograničeno konzumirati navedena pića, tj. dolijevati ih u zakupljenu čašu. Međutim, kako pišu srpski mediji, Srbima su vijuge odmah proradile. Kupovali su tako čaše, a onda u boce koje su ponijeli od kuće prelijevali besplatno piće iz ponude.

Sve je tragičnije ako se doda da osiguranje ni u jednom trenutku nije primijetilo što se događa, dok su Srbi zadovoljno trljali ruke. I pune boce. K tome, na ulazu u trgovinu posjetitelji su dobivali besplatnu IKEA vrećicu pa su ih neki napunili bocama koje su za cijenu jedne čaše dobrano napunili.

Moglo bi se reći – švedski standard, ali balkasnka posla.


Komentari