Atentat u Kosovskoj Mitrovici: Ubijen srpski političar Oliver Ivanović

FOTO: Wikimedia

Policija je ispred ureda pronašla tri čahure, a na njega je pucao sada nepoznati muškarac

Lider građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se dogodila jutros oko 8.15 sati u Kosovskoj Mitrovici, javlja Slobodna Bosna.

Na poznatog srpskog političara navodno su pucali kada je ulazi u svoju stranku. Nakon napada hitno je transportiran u KBC Kosovska Mitrovica, ali prema neslužbenim podacima bez znakova života.

Policija je ispred ureda pronašla tri čahure, a na njega je pucao sada nepoznati muškarac, izjavila je za medije Ksenija Božović iz GI SDP.

Srpski mediji neslužbeno doznaju kako je pucano iz automobila u pokretu. A nedaleko od mjesta zločina pronađen je zapaljena Opel Astra, u kojoj je prema srpskim medijima ubojica pobjegao i potom je zapalio kako bi uništio dokaze.

Prema najnovijim informacijama predsjednik Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost.

Biografija

Oliver Ivanović rođen je 1. travnja 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Osnovnu i srednju školu završio je u Kosovskoj Mitrovici. Završio je Tehnički fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno vijeće Ivanović je postao predsjednik njegovog Izvršnog odbora za sjeverno Kosovo. S tog mjesta smijenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacijski centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju. Od 2008. nalazio se mjestu državnog tajnika u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je i predsjednik karate kluba “Trepča”.

Bio je oženjen i otac tri sina


Komentari