Alarm diljem Europe: Pojačane mjere sigurnosti uoči proslava Nove godine

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Londonska policija je objavila da građani mogu očekivati naoružane policajce i zapreke za vozila u središtu grada

Diljem Europe bit će uvedene snažnije mjere sigurnosti uoči proslava Nove godine tako da oni koji misle ispratiti staru godinu na ulicama europskih prijestolnica mogu očekivati pregled torbi i druge provjere kako bi se izbjegli mogući teroristički napadi.

Pariz šalje gotovo 8000 policijskih časnika i vojnika na ulice kakao bi francuska prijestolnica bila sigurna, priopćila je u petak policija. Svrha mjera nije samo spriječiti moguće terorističke napade nego i nerede.

Francuska policija posebno će držati na oku Elizejske poljane, gdje je na snazi zabrana alkohola, a bit će postavljene i betonske zapreke kako bi se spriječio ulazak automobila. Također će biti pregledavane torbe svima koji tamo odluče dočekati Novu godinu.

Diljem zemlje bit će raspoređeno ukupno 99.00 policijskih časnika i vojnika, priopćilo je francusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Sjeverni njemački grad Hamburg nedavno je postavio nove sigurnosne kamere koje omogućuje policiji da brzo reagira u slučaju potrebe.

Londonska policija je objavila da građani mogu očekivati naoružane policajce i zapreke za vozila u središtu grada.

Međutim, te mjere nisu rezultat informacija obavještajnih službi, rekao je glasnogovornik Phil Langworthy dodajući da se one planiraju već mjesecima.


Komentari