SVI SE ŽELE DOČEPATI APN-A! Evo koliko je zahtjeva za subvenciju zaprimljeno u samo sat vremena

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Potražnja za stanovima u Hrvatskoj je velika, a to pokazuju i podaci Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Oni su naime prvog dana prijava na program subvencioniranja stambenih kredita, u prvih sat i pol od otvaranja zaprimili više od 600 zahtjeva, otkrio je to Dragan Hristov, direktor APN-a.

Zaprimanje potpunih zahtjeva započelo je 29. ožujka, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava koje ove godine iznose 50 milijuna kuna. Ministar graditeljstva, Darko Horvat dodaje kako se krajem prošle godine promijenio predmetni zakon pa su se do 2023. godine u proračunu za svaku godinu izdvojili isti iznosi od 50 milijuna kuna.

“Za one koji nisu imali priliku ili mogućnost već u ovom pozivu riješiti svoje stambeno pitanje, isto mogu planirati za naredne dvije godine u kojima će Vlada nastaviti podržavati mlade obitelji kroz subvencioniranje stambenih kredita”, rekao je.

Hristov ističe kako je od početka realizacije ove mjere stambenog zbrinjavanja odobreno ili je u realizaciji ukupno 17.510 subvencioniranih stambenih kredita.

Podsjetimo, zahtjev za subvencioniranje kredita se zajedno sa zahtjevom za stambeni kredit podnosi odabranoj kreditnoj instituciji koja zatim taj zahtjev prosljeđuje APN-u. U ovom krugu zahtjeve je moguće predati u jednu od 14 banaka. Efektivne kamatne stope koje su banke ponudile kreću se od 2,09 do 3,50 posto, stoji na stranici APN-a.

Komentari