Svi koji koriste ventilator ovo bi morali znati: Ovo su tri zdravstvene tegobe koje može uzrokovati

Pixabay

Mnogi će se složiti da su klima i ventilator dva spasonosna rješenja za ove paklene vrućine. Budući da je ventilator ipak daleko jeftinije rješenje, većina pribjegava ovom rješenju. Ono što mnogi pritom ne znaju da korištenje ventilatora može biti loše za zdravlje ako se s njim pravilno ne rukuje.

Stručnjak za spavanje Mark Reddick otkrio je nekoliko negativnih strana ventilatora. Prvo, može prouzročiti alergije, drugo loš je i za osobe koje boluju od astme i treće, može uzrokovati i iritacije očiju, prenosi Večernji.

“Nekim ljudima ventilatori pomažu da zaspe i ostanu rashlađeni tijekom noći. No kod drugih izazivaju napade astme i isušuju oči. Ventilatori podižu prašinu u sobi koja ulazi u vaše sinuse. Ako ste skloni alergijama, astmi i peludnoj groznici, ventilatori vam mogu prouzročiti brojne probleme. Druga je stvar da mnogi ljudi spavaju s djelomično otvorenim očima, a ako vam u sobi radi ventilator, zrak ih isušuje te se ujutro možete probuditi s iritacijom”, tvrdi Reddick.

Osim očiju, ventilator isušuje i kožu pa ako se njime i koristite, dobro se namažite losionom za tijelo. Ipak, preporuča se da umjesto korištenja ventilatura radije pribjegnete drugim metodama – da spavate u zamračenoj sobi, rashladite se tuširanjem hladnom vodom i hladnim pićima.


Komentari