SVE PORICALA Raste uvoz kokaina prema Zagrebu, očajna Brazilka za 1000 eura unijela robu krajnje vrijednosti milijun kuna

Foto: Twitter

Cure i novi detalji o 28-godišnjoj Brazilki koja je u tijelu prenosila 76 kapsula čistog kokaina s ukupno 990 grama droge.

Vlado Jurinjak, voditelj smjene GCU Zračna luka kazao je kako su temeljem analize rizika 28-godišnju Brazilku izdvojili kao sumnjivu na temelju nekoliko parametara:

“Karta je kupljena nekoliko dana prije leta i plaćena je znatno više – osamsto dolara više nego što inače košta i uvidom u dokumentaciju vidjeli smo da nema čekiranu prtljagu za dvadeset dana koliko je planirala ostati u Hrvatskoj. Došla je s jako malo prtljage i pregledom smo ustanovili da nema ni četkicu za zube“, kazao je Jurinjak za Dnevnik Nove tv.

Sve poricala

Ponašala se hladno i smireno te je poricala sve što su je pitali.

“Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist”, rekao je iz Carinskog ureda Zračne luke Tihomir Žegrec.

Kaže da pouzdane informacije govore da je prije mjesec i pol dana putovala preko zračne luke jedne susjedne zemlje.

“To ovisi o stupnju očaja u kojem se mula nalazi. U konkretnom slučaju izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke”, rekao je Žegrec.

“Cijena ovakvog čistog kokaina u maloprodaji bi mogla biti oko milijun kuna”, otkrio je.

U posljednjih mjesec dana carinici su u međunarodnoj razmjeni podataka došli do saznanja da je povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu.

“U zadnjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb“, kazali su.

Brazilku su u Zagrebu trebali dočekati pomagači, no više o tome bit će poznato nakon policijske istrage.


Komentari