SVE JE SPREMNO ZA PROPUSNICE: ‘Treba ostati kod kuće, u obiteljskim balončićima’

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut, povodom otvaranja sustava za izdavanje propusnica, izjavio je da je sve spremno za navedeno te da je primarni cilj navedene mjere spriječiti širenje zaraze koronavirusom.

“Vjerujem da je svima teško, dugo sve traje, no moramo dati dodatan napor dok ne krene cijepljenje i ne procijepi se dovoljan broj ljudi”, rekao je Trut

Objasnio je i da je navedena odluka dimenzionirana je za vrijeme kad se više putuje, zbog čega nije bilo potrebe da na snagu stupi prije.

Treba ostati kod kuće, u obiteljskim balončićima, da jedni drugima ne prenosimo zarazu”, poručio.

Objasnio je i kako će obrada svakog pojedinog zahtjeva za izdavanje propusnice ovisiti o složenosti zahtjeva.

“Vjerujem da ih neće biti puno, jer je uloženo puno truda da se objasni tko ima pravo na propusnicu. Svaka situacija će se provjeravati, sukladno tome će se donijeti odluka”, odgovorio je na upit što s ljudima koji imaju, primjerice, bolesne roditelje u drugoj županiji.

„Brojevi su različiti, nije velik broj preboljelih koji ulazi u Hrvatsku”, odgovorio je na upit zašto stranac može ući u Hrvatsku s potvrdom da je prebolio covid, a da to ne vrijedi za kretanje među županijama.

Trut kaže i da neće biti puno građana koji će moći putovati u drugu županiju jer su uplatili hotelski smještaj, pa objasnio zašto se dopušta odlazak u hotel, ne i u vikendicu.

“Radila se analiza, kad je već netko dao novac za nešto, onda se nastojalo ne napraviti još veću štetu, no to će biti restriktivno”, naveo je ravnatelj Civilne zaštite.

Podsjećamo, odluka o zabrani napuštanja županija, stupa na snagu 23. prosinca i traje do 8. siječnja.

Komentari