Švaljek otkrila kako je funkcionirao ured gradonačelnika: ‘Nisam sudjelovala u donošenju odluka’

Srdjan Vrancic / CROPIX

Bivša Bandićeva zamjenica i vršiteljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek daje iskaz o tome kako je funkcionirao ured gradonačelnika.

Nisam sudjelovala u donošenju odluka. Nigdje nije definirano koje su odluke ključne, no načelno je sve takve odluke donosio gradonačelnik,” kazala je Sandra Švaljek u nastavku suđenja za aferu Agram.

Ona je bila zamjenica gradonačelnika, a nakon što je Milan Bandić uhićen 2014., jedno je vrijeme obnašala i dužnost gradonačelnika. Iskazuje o tome kako je funkcionirao ured gradonačelnika.

Nakon što je zbog Bandićevog uhićenja preuzela dužnost gradonačelnika, Švaljek je, kako je kazala, uočila da pojedini ugovori o radu za pojedine osobe ne odgovaraju njihovim kvalifikacijama ili obrazovanju. No nije se interesirala kako i zašto su oni dobili takve ugovore.

“Nisam se imala kod koga interesirati jer je gradonačelnik bio uhićen, a s njim i 19 njegovih suradnika”, kazala je Sandra Švaljek. Rekla je i da je ona tim osobama koje su imale neodgovarajuće ugovore ponudila nove. Pojasnila je da su neki od tih ljudi zbog toga negodovali no na koncu su ih, kako je rekla, svi prihvatili, prenosi N1.


Komentari