Sutra starta jesenski JAZZ.HR: Nastupit će svjetski poznati jazzeri, a festival otvara grupa WALK AWAY

commons.wikimedia.org

Festival koji je dosada ugostio zvijezde jazza poput Ravi Coltrane, Vienna Art Orchestra, Miroslava Vitousa, Jamesa Cartera, Monty Alexandea i mnoge druge, i ove jeseni donosi poslastice za sve ljubitelje jazza.

Ovogodišnji  Jazz.hr/jesen festival započinje sutra, 21. listopada i traje do subote 24. listopada. Kao i dosada, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskom ugostit će prave zvijezde jazz scene.

Tako se ovo jubilarno, 25. izdanje festivala, otvara koncertom poljske fusion grupe Walk Away, koja će na svom koncertu ugostiti poznatog američkog gitarista Deana Browna. U četvrtak, 22.10. u Lisinkom nastupa i poznata američka kantautorica Sheila Jordan, i to u duetu sa Cameronom Brownom na kontrabasu.

Petak je rezerviran za Gary Bartz Quartet, grupu koja ime nosi po svom altu i sopranu, Garyu Batrzu, koji je u drušvo elitnih jazzista ušao svirajući s Miles Davisom, Charlesom Mingusom, Artom Blakeyem i drugima. Subota, ujedno i posljednji dan festivala predviđena je za koncert Renato Rožić Consorta, hrvatskog gitarista koji godinama živi i radi u Njemačkoj. Posebno za ovu prigodu utemeljio je novi sekstet s kojim će predstaviti djela sa svog posljednjeg albuma “B&W.”

 


Komentari

loading...