Sutra očekujte gužve u Zagrebu: U grad stižu Europski pučani

en.wikipedia.org

Zbog Kongresa Europske pučke stranke policija je upozorila na “kratkotrajne prekide u centru Grada i na prilaznim pravcima zračnoj luci”.

Kongres Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu počinje u srijedu u 9 sati

Zbog dolaska gostiju, među kojima su i brojni državnici, policija je upozorila na “kratkotrajne prekide u centru Grada i prilaznim pravcima zračnoj luci”.

“Građane grada Zagreba ovom prilikom pozivamo na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima na ulicama grada Zagreba s obzirom na očekivane manje prometne gužve i kratkotrajne prekide prometa u užem centru Grada te na prilaznim pravcima Zračnoj luci Franjo Tuđman”, poručuju iz policije.

“Od danas (utorak) 19. studenoga, kao i iduća dva dana (srijeda i četvrtak) odnosno do 21. studenoga 2019. godine, u vrijeme održavanja kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nadležne će službe Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke provoditi sve potrebne mjere kako bi posjet većeg broja visokih državnih dužnosnika i osoba koje će sudjelovati na navedenom Kongresu protekao u najboljem redu”, dodali su.


Na 26. kongresu Europske pučke stranke očekuje se više od 2000 sudionika. Prvi je to kongres u Hrvatskoj, najmlađoj članici Europske unije, koja će u prvoj polovici 2020. godine prvi put predsjedati Unijom i priprema se za ulazak u šengensku zonu i uvođenje eura.

Na skup stiže više šefova država i vlada, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel i najviše europske dužnosnike iz redova EPP-a te odlazećeg predsjednika Jean-Claudea Junckera i novu predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen.

Komentari