Tužiteljica: ‘Nedvojbeno je kriv’; Horvatinčić: ‘Nadam se da presuda neće biti pod utjecajem medija’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon današnjih završnih riječi, sud je donio odluku kako će se presuda Tomislavu Horvatinčiću izreći u sljedeću srijedu, 13. ožujka.

“Nedvojbeno je kriv za smrt dvoje nautičara, mogao je poduzeti radnje za izbjegavanje sudara. Nalazi vještačenja su kontradiktorni, a njegovu obranu ne možemo prihvatiti jer nije uvjerio da nije vidio nesreću, a nacrtao je skicu nesreće”, kazala je tužiteljica Irena Senečić u završnoj riječi, piše Dnevnik.hr.

Opunomoćenik obitelji Salpietro Ognjen Frangeš rekao je da očekuje da će presuda biti donesena na temelju zakona i da će Horvatinčić biti proglašen krivim.

“Očekujem da ne podlegne ovim iskonstruiranim, 4500 naslova koji su se dogodili, svakodnevnim granatiranjem po medijima, da neće podleći tome, nego da će suditi pravedno po onim dokazima koji su višestruko izvedeni i koji se nalaze u spisima”, kazao je sam Horvatinčić.

U petak prijepodne time se treće suđenje Tomislavu Horvatičiću privelo samom kraju. Podsjetimo, 2011, u vodama u blizini Primoštena gliserom je naletio na talijanski par Salpietro nakon čega su oni smrtno stradali.


Komentari