SUSTAV ZA CIJEPLJENJE OPET ZABUŠAVA! Izdana posebna uputa za sve koji su dobili dojavu o cijepljenju drugom dozom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obavještava građane da je došlo do greške u inicijalnom informatičkom sustavu kod izdavanja potvrda za naručivanje na drugu dozu.

Govore kako je uz naziv punkta Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, kod dijela potvrda nije navedeno da se isti nalazi u Paviljonu 6 Zagrebačkog Velesajma, Avenija Dubrovnik 15. Ljubazno molimo sve građane koji su dobili obavijest o terminu cijepljenja putem sustava e-građani da dođu na Zagrebački Velesajam, istaknuli su.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 7.078 osoba, od čega su prvom dozom po javnom pozivu cijepljene 872 osobe.

Cijepljenje se nastavlja

U srijedu je cijepljenje po javnom pozivu, bez prethodne najave, organizirano u vremenu od 8.00 do 12.00 sati i od 14.30 do 19.00 sati na punktovima za masovno cijepljenje Domova zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Zapad i Zagreb – Istok: Dom sportova, Trg Krešimira Čosića 11; Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih Pavlina 1; Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, 10 360 Sesvete.

U subotu, 10. srpnja 2021. godine cijepljenje po javnom pozivu organizirano je u vremenu od 8,00 do 12,00 sati na lokaciji Zagrebačkog Velesajma

Epidemiološka slika

Inače, u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a novooboljelo je šest osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.757, što je šest osoba više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 307 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 11 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 11 osoba. Od 11 obrađenih pozitivnih osoba tri su za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakti Covid + osoba, a kod tri je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru u Zadarskoj županiji (Zadar, Pašman). Za dvije je osobe obrada u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 72 aktivna slučaja.


Komentari