Susjedi organiziraju online treninge kojima prikupljaju donacije za Zagreb

Tim PRIPRAVE priprema se za Volkswagen Ljubljanski maraton, najveći rekreativni klub u Sloveniji, a pritom pomaže Zagrebu.

“Nakon pokretanja naše akcije da utrku Zagreb maraton učinimo utrkom humanitarnog karaktera za izgradnju bolnice Jordanovac, dobili smo zaista dirljivu gestu od susjeda iz Slovenije koji su nam ponudili svoju podršku i pomoć u aktivaciji te svoje trenerske resurse za naše sugrađane”, navode iz Zagrebačkog maratona.
Naime, tim Priprave LJUMARATON organizirali su se i vode treninge na hrvatskom jeziku svaki dan u 19 sati uživo iz svojih domova.

“Ovaj put virtualno stvaramo iskustva jer nas samo iskustva drže na pozitivnoj strani mišljenja”, kazali su.

“Godine 2019. PRIPRAVE tim doveo je čak 173 trkača na Zagrebački maraton, što je 15 posto svih sudionika na trku Garmin 10 km. Trčanje nas je povezalo, granice su pale, zajedno krećemo naprijed. Ovaj put povezujemo Hrvatsku i Sloveniju u treningu uživo”, ističu.

Kroz svaki trening, treneri pozivaju sve sudionike da sudjeluju u akciji prikupljanja donacija za obnovu bolnice Jordanovac.

Prvi trening održan je jučer, a svaki sljedeći u 19 sati možete pratiti na FB stranici Zagreb maratona te neposredno nakon treninga na YouTube kanalu.

“Vježbanje uživo nije samo sportska aktivnost koja nas održava jakom i doprinosi našem zdravlju, već je prije svega kreator iskustva, pojačivač odnosa i aktivator nade za bolje sutra. Vježbanje je prozor u svijet interakcije i daje nam nadu da u ovoj situaciji nismo sami. Sportom se borimo protiv virusa i, prije svega, straha“, zaključuju.


Komentari