‘SUSJEDI I JA VIŠE NE ZNAMO GDJE DA STAVIMO PLASTIKU’ Ovako je Tomašević govorio o otpadu prije nego što je postao gradonačelnik!

Otpad, Tomislav Tomašević (Foto: Cropix/Facebook)

Jedan od gorućih problema u Zagrebu i ujedno najveći izazov za aktualnu vlast je otpad. Ovih dana, građani se žale na neredoviti odvoz otpada i nepodnošljivi smrad.

Stoga, oponenti gradonačelnika Tomislava Tomaševića traže svaku priliku kako bi ga upozorili i pozvali na odgovornost. Tako je MOST-ovac Marko Sladoljev na svom FB profilu podsjetio što je Tomašević govorio prije četiri godine.

Naime, u travnju 2018 godine, Tomašević je upozorio na alarmantno stanje u njegovom kvartu i podijelio fotografiju prepunog kontejnera za plastiku.

“Susjedi i ja više ne znamo gdje da stavimo plastiku, a ista situacija je i sa spremnicima u okolnim ulicama. Zar trebamo graditi kule u vis od odvojenog otpada?”, napisao je Tomašević što je Sladoljev odlučio podijeliti sinoć.

Tomašević je tada bio predstavnik platforme Možemo!, a godinu dana ranije, na lokalnim izborima, u koaliciji s još četiri stranke – Novom ljevicom, OraH-om, Radničkom frontom i Za grad – osvojio je 7,6 posto glasova, odnosno pet zastupničkih mjesta.

Marko Sladoljev (Foto: Facebook)

Tomašević je priznao problem s odvozom

Podsjetimo, Tomašević je na redovnoj konferenciji najavio odgodu novog sustava naplate odvoza otpada do 1. listopada.

“Što se tiče uvođenja novog sustava naplate i odvoza komunalnog otpada, 1. srpnja, to je bio ambiciozan, ali nužan cilj. Više je procesa koje paralelno radimo u ovom sustavu i mogu potvrditi da idemo na odgodu sustava do 1. listopada”, poručio je.

Također je potvrdio trenutne probleme s odvozom otpada u Zagrebu, istaknuvši da pet godina nije kupljen niti jedan novi kamion u Čistoći.

“Imamo stari vozni park, teško dolazimo do rezervnih dijelova, imamo i velik višak administrativnih djelatnika u Čistoći, a nemamo operativnih djelatnika”, rekao je gradonačelnik.


Komentari