Nastavak drame oko Đokovića: Odgođena odluka o deportaciji, večeras će biti slobodan?

Foto: Facebook

Drama u slučaju Novaka Đokovića se nastavlja.

Sudac Anthony Kelly odlučio je u korist Đokovića, no ipak njegova odluka može biti poništena. Kelly je presudio da nije bilo valjanog razloga zbog kojeg bi službenici granične kontrole zabranili Đokoviću ulazak u Australiju te naložio njegovo puštanje iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata.

Australska vlada dužna je Đokoviću vratiti putovnicu i ostale osobne stvari te mu nadoknaditi sve troškove koji su nastali proteklih dana, pišu Sportske novosti.

Ipak, to ne mora biti konačna odluka jer australski ministar za imigraciju Alex Hawke ima mogućnost osobno potpisati odluku o deportaciji tenisača. Rok da to napravi, navodno, je bio u sljedeća četiri sata.

No australski mediji naknadno javljaju da Hawke svoju odluku može donijeti u danima koji dolaze, a najvjerojatnije će se to dogoditi sutra.

Đoković će večeras biti slobodan čovjek, piše Index.hr. Trenutno u njegovom slučaju vrijedi odluka suca Kellyja i Đoković se može neometano kretati po Australiji.

Ranije su se pojavile i informacije da je tenisač navodno uhićen nakon što ga je sudac pustio. No australska novinarka Karen Sweeney, koja tijekom cijelog dana prati sudski proces oko Đokovića i javlja informacije s mjesta događaja, sada tvrdi da policija koja se okupila ispred zgrade u kojoj se nalazi Đoković nije tamo da uhiti Đokovića već da čuva zgradu i srpskog tenisača jer se radi o situaciji visokog rizika.

Uskoro opširnije.

Komentari