Stvari su im spremili u crne vreće za smeće, a naplatili im pola mjesečne stanarine

Na Facebook grupi Studentski dom Stjepan Radić-Sava osvanula je fotografija dvorane pune crnih vreća za smeće u kojima se nalaze osobne stvari studenata, korisnika smještaja koji trenutno ne borave u svojim, na natječaju ostvarenim sobama.

Nakon potresa, studenti su preseljeni iz Studentskog doma Cvjetno naselje u Studentski dom Stjepan Radić kako bi se oslobodio prostor za građane koji su u potresu ostali bez doma. Ti studenti smješteni su u sobe onih koji se nisu odazvali na popis studenata koji su ostali u Zagrebu, a koji samim time trenutno ne borave u sobama.

Već prilikom useljenja prvih studenata u inače zauzete sobe, objavljene su fotografije koje dokazuju način na koji se Studentski Centar (SC) odlučio nositi s osobnim stvarima studenata. Te stvari, naime, smjestio je u ormare i zalijepio ljepljivom trakom.

Foto: Facebook

U obavijesti objavljenoj na službenoj stranici Studentskog Centra u Zagrebu stoji kako će stvari stanara koji se trenutno ne nalaze u domu biti će skladištene u sklopu SN “Cvjetno naselje”. Svoj dolazak po osobne stvari molimo najaviti upravi doma “Cvjetno naselje”, naveli su.

Stvari stanara pronašle su se u crnim vrećama, oblijepljenim ljepljivom trakom.

Zanimljivo je kako je SC isto tako donio odluku o obračunu stanarine za mjesec ožujak te naveo kako studenti koji su useljeni u studentske domove i fizički se tamo nalaze, plaćaju redovitu cijenu smještaja, sukladno kategoriji smještaja koju koriste; studenti koji su useljeni u studentske domove, a fizički su odsutni, plaćaju 50% redovite stanarine za mjesec ožujak 2020.; studenti koji su ostvarili pravo na subvencionirani smještaj u sklopu SN „Cvjetno naselje“, ali su zbog mobilizacije preseljeni u SN „Stjepan Radić“ (11. i 12. paviljon – I. kategorija), do dana iseljenja (22.3.2020.) plaćaju punu cijenu stanarine SN „Cvjetno naselje“, a od 22.3.2020. biti će useljeni kao “treći u sobi” te će snositi 50% redovne cijene smještaja (I. kategorije).

U Studentski dom Stjepan Radić i Studentski dom Dr. Ante Starčević preseljeni će biti i studenti Studentskog doma Lašćina, a SC je o tome iznio sljedeću obavijest:

“Budući da se u SN “Lašćina” trenutno nalazi mali broj studenata, a u isto vrijeme jedan paviljon u SN “Lašćina” je evakuiran, zbog oštećenja nastalog potresom 22. ožujka 2020., od slijedeće srijede (1. travanj 2020.) SN “Lašćina” prestaje s radom za studente.

Molim studente, koji trenutno fizički stanuju u SN “Lašćina”, da se pripreme za premještaj u SN “Stjepan Radić” i SN “Dr. Ante Starčević”.

Studentski centar u Zagrebu osigurati će logistiku i vozila za preseljenje studenata.

Stvari stanara koji se trenutno ne nalaze u domu ostaju zaključane u sobama. Svoj dolazak po osobne stvari molimo najaviti upravi doma “Lašćina””, naveli su.


Komentari