Stručnjak za potrage o nestanku Mateja: ‘Da se to dogodilo u Zagrebu, odmah bismo sve poligrafski testirali’

Foto: Facebook

Umirovljeni zagrebački kriminalist i stručnjak za potrage Branko Lazarević za Dnevnik.hr komentirao je nestanak Splićanina Mateja Periša (27). Podsjetimo, mladić je nestao u Beogradu tijekom noćnog izlaska s prijateljima te mu se od petka gubi svaki trag. U tijeku je intenzivna potraga, a u Beograd je stigao i Matejev otac Nenad.

Lazarević upozorava da kad god osoba nestane, policiju treba obavijestiti odmah i poduzeti sve radnje kao da se dogodilo ono najgore. Ističe da je jednako trebalo postupiti i u ovom slučaju te da je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar.

“U konkretnom slučaju, možda bi temeljem suradnje dviju policija trebalo angažirati i dobrog kriminalista iz Hrvatske koji će raditi na slučaju skupa s kolegama iz Beograda”, objašnjava umirovljeni zagrebački policajac.

Kaže i da mu nije baš jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek u petak, 31. prosinca u 18.00 sati, a Matej je posljednji put viđen u noćnom izlasku u 2.30 sati. Pita se zašto su toliko čekali.

U Zagrebu bi se istraga provela drugačije

“Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moji kolege i ja doslovno bismo priveli u postaju sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim odmah bismo razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali kako bismo vidjeli podudaraju li se svi navodi o nestanku”, kaže Lazarević i dodaje da temeljem ispitivanja treba napraviti i analizu njihovog ranijeg odnosa kako bi se utvrdilo što se dogodilo u klubu kao i van njega.

“Često je za razrješavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan: mladići su, primjerice, mogli zapjevati neku pjesmu koja se domaćima nije svidjela, pa da ga nakon izlaska iz kluba netko dočeka i napadne. No to su zasada samo nagađanja”, poručio je Lazarević te istaknuo da bi htio da mladić bude pronađen živ i zdrav, no da se samoj potrazi trebalo pristupiti puno ozbiljnije.

Komentari