Stručnjaci s Klinike za infektivne bolesti: ’Ostanite doma za sve nas’

Foto: Google karte

“Radni dan ne poznaje svoje radno vrijeme, prilagođavamo se trenutnim okolnostima”, kazao je specijalist infektologije i subspecijalist dječje intenzivne medicine Zoran Barušić iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” za HRT.

Uz njega, tu su bili i specijalizant infektologije Domagoj Tomasović, predstojnik Klinike za infektivne bolesti dr. Ivan Puljiz te Petra Svoboda, dipl. ing. biologije s Odjela za znanstvena istraživanja, sve bliski suradnici ravnateljice Alemke Markotić.

“Izdržavamo, još uvijek nema znakova umora niti znakova da posustajemo. Motiv je samo poziv pomagati ljudima i najsretniji ste kada ljudi idu kući, kad vidite da su izliječeni”, rekao je Puljiz.

“Radimo trijažu pacijenata, uzimamo briseve ako treba, pregledavamo pacijente i radimo neke odjelne poslove po potrebi”, nastavlja Tomasović.

Naposljetku, jednu poruku za građane imaju svi, a ona glasi: ostanite doma!

“Jer možda nekad će biti netko od vaših bližih tko se može zaraziti, oboljeti teško i završiti na respiratoru, tako da je stvarno jako bitno da ostanete doma zbog svih nas. Mi se trudimo maksimalno, ali bi i mi isto rado malo više bili doma, a malo manje na poslu”, kazala je Svoboda.

“Tako štite sebe, a tako štite i nas bez kojih zdravstveni sustav ne bi mogao funkcionirati”, zaključuje Barušić.


Komentari