Štromar: ‘Građani su uvidjeli važnost prilike da utječu na razvoj svog grada’

Luka Gerlanc / CROPIX / Ilustracija

Ministar graditeljstva Predrag Štromar za N1 rekao je kako je 20.000 primjedbi na GUP iznenađujuća i velika brojka koja ukazuje na to da su građani uvidjeli važnost prilike da utječu na razvoj svog grada.

“Stvarno je iznenađujuće koliko su građani ovog puta uvidjeli da zaista mogu utjecati na razvoj svog grada, kvarta, ulice. Ovo je velik, iznenađujuć i dobar broj. Sada je na stručnim službama Grada da analiziraju primjedbe i objasne prihvaćaju li ih ili ne, i ako ne, zašto je tako”, rekao je Predrag Štromar.

Na pitanje o tome hoće li se primjedbe pregledati temeljno i pozorno, Štromar kaže da je to posao koji obavljaju zaposlenici Grada.

“U Gradu rade ljudi koji su završili škole, fakultete, oni znaju kako treba odgobvoriti. Nije realno da do 01. rujna prijedlog GUP-a dođe u Ministarstvo”, rekao je Štromar.

Rekao je da memorandum o razumijevanju o projektu Zagreb City, koji je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisao sa tvrtkom Eagle Hills, nije vidio.

“Mi gledamo poštuje li se struka i je li sve po zakonu o prostornom uređenju. Najveći zadatak je na gradskim zastupnicima. Oni su izabrani i mislim da će građanima oni reći je li to dobro ili ne. Oni su političari, moraju donositi odluke”, kazao je Štromar.

Kazao je i kako politika nema utjecaj na odluku Ministarstva.

“Bandić vodi jednu svoju politiku, mi u Ministarstvu moramo raditi stručno i ne vidim da bi pollitika imala ikakav utjecaj na bilo kakvu odluku”, rekao je.

Kaže da, iako se kod Bandića neko vrijeme osjećala nervoza, sada je samo važno da struka odradi svoj posao.

“U Bandićevoj se retorici nervoza osjećala neko vrijeme, ali vidimo da on jednostavno mora dati struci da odradi svoj posao, a tek onda dolaze političke odluke. Sada je tek na red došlo donošenje odluke o prihvaćanju ili neprihvaćanju, pa tek potom dolazi na uvid”, rekao je Štromar za N1.


Komentari