Stravična, tužna priča o djevojci koja je htjela je izgledati kao Angelina Jolie, a sad je uništena lica i zdravlja još i koronična na respiratoru

Sahartabar_officialfanpg/Instagram

Iranska Instagram zvijezda koju su prozvali ‘Zombie Angelina Jolie‘ stavljena je na respirator nakon što se razboljela od koronavirusa kojim se zarazila u zatvoru, javlja Daily Mail.

Sahar Tabar (22), pravog imena Fatemeh Khishvan, iz Teherana diljem svijeta je postala poznata nakon što je objavila slike svog jezivo natečenog lica, a sada njezini odvjetnici, koji su odmah po izbijanju pandemije zahtijevali njezino puštanje iz zatvorske ćelije, tvrde da je njihova klijentica teško bolesna. Centar za ljudska prava u Iranu, nevladina organizacija sa sjedištem u SAD-u, navodi kako ju je sudac zadužen za njezin slučaj Mohammad Moghiseh odbio pustiti uz jamčevinu usprkos činjenici da se koronavirus proširio po iranskim zatvorima, prenosi Jutarnji.

Prošli mjesec Islamska Republika oslobodila je oko 85.000 zatvorenika kako bi se pokušali boriti protiv širenja smrtonosnog virusa, a za koji se vjeruje da je ondje usmrtio znatno više ljudi no što to službene brojke pokazuju.

“Smatramo neprihvatljivim da se ta mlada žena u tim okolnostima sada zarazila koronavirusom, te da joj nije odobren izlazak”, izjavio je u srijedu odvjetnik za ljudska prava Payam Derafshan.

Sahar je uhićena u listopadu prošle godine pod optužbom za bogohuljenje, poticanje nasilja, stjecanje prihoda neprimjerenim sredstvima te za poticanje mladih na korupciju, izvijestila je tada iranska novinska agencija Tasnim.

Stekla je popularnost još 2017. godine nakon što je objavila kako je imala 50 operacija kako bi izgledala kao holivudska glumica Angelina Jolie. U srpnju prošle godine Sahar je prvi put otkrila svoj nekadašnji izgled, podijelivši svoje slike prije i poslije operacija. Priznala je tada da je imala neke operacije poput operacije nosa, usta i liposukcije, ali rekla je da se većina njenog izgleda svodi na šminkanje i uređivanje slika.

“Ovo je Photoshop i šminka. Svaki put kada objavim fotografiju oslikavam lice na sve smješniji način. To je način izražavanja, vrsta umjetnosti. Moji obožavatelji znaju da to nije moje pravo lice”, rekla je.

Evo

Instagram/sahartaba.before

 

Evo kako je prije izgledala:

Sahartaba.rbefore/Instagra

“Nisam ni razmišljala o tome da budem poput Jolie. Također, nisam željela nalikovati liku iz crtića Mrtva Nevjesta (Tim Burton, 2005)”, dodala je.

Derafshan je rekao da su vlasti negirale kako je zaražena koronavirusom.

“Direktor zatvora trebao bi priznati infekciju i priznati da je hospitalizirana”, rekao je. Također je dodao da je Sahar, kao i ostali zatvorenici koji su u zatvoru zbog nenasilnih optužbi, trebali biti pušteni zbog epidemije koronavirusa.

U utorak su iranske vlasti potvrdile da je zemlja vjerojatno imala više smrtnih slučajeva od koronavirusa u odnosu na službeni broj, koji se odnosi samo na one koji su umrli u bolnici ili koji su testirani pozitivni na virus prije no što su preminuli – što znači da je pravi broj potencijalno znatno veći. Iran je službeno izvijestio o 4.777 smrtnih slučajeva od posljedica zaraze. Prijavljeno je 76.389 slučajeva, što je postalo najgori slučaj epidemije na Bliskom Istoku.

 

 


Komentari