STRAVIČNA POZADINA USMRĆENOG PJEŠAKA U SAMOBORU! Policija nije reagirala na dojave građana…

Sinoć, nešto prije ponoći, na betonskoj cesti između Samobora i Svete Nedelje, poginuo je pješak na kojega je naletjelo jedno vozilo, međutim vozač je pobjegao s mjesta nesreće.

Ipak, utvrđeno je da je vozilom kojim je usmrćen pješak Peugeot 207 zagrebačkih registarskih upravljala 28-godišnjakinja koja je uhićena i dovedena u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Ovaj tragični slučaj još se istražuje, a zbog ove nesreće je tijekom dijela protekle noći promet između Samobora i Svete Nedelje bio preusmjeren obilazno.

Ono što izaziva zgražanje i šok jest činjenica kako je policija dobila dojave građana o ovom muškarcu, no na iste nisu reagirali na vrijeme, a drugi problem istaknuli su odmah Samoborci, koji očekuju odgovor i od grada Samobora.

Samoborci su istaknuli višegodišnji problem ove relacije a to je manjak pješačke  i biciklističke staze na relaciji kojom izrazito često idu i pješaci i biciklisti, ali i nedostatak bilo kakve osvijetljenosti čime je gotovo nemoguće uočiti pješake. Uz to, javna je tajna kako se tom relacijom sumanuto voze pojedini vozači, čime dodatno ugrožavaju pješake.

Donosimo dio komentara nezadovoljnih građana, ali i još jedan šokantan podatak – policija je, prema navodima jednog građanina, dobila čak četiri dojave o ovom muškarcu, no čini se kako su na teren izašli tek kada je muškarac usmrćen. Zbog navedenog smo se obratili MUP-u, ali i Gradu Samoboru, zbog prozivki nezadovoljnih građana, a njihove odgovore objaviti ćemo naknadno.

”Sinoć je nećak zvao policiju da čovjek hoda betonkom i da nešto naprave..odgovorili su mu da su ih već zvale tri osobe da ih obavijeste o tome..Jutros ga je policija zvala da ga obavijeste da je čovjek na žalost pregažen i da im opet sve kaže što su vidjeli sinoć…Čovjek nemre k sebi doći od muke…Koliko trebas našoj  policiji da izađe iz postaje do Betonke????”,

Evo što su građani sve naveli nakon ovog tragičnog događaja:

”…na žalost ima tu mnogo stavki. Prvo i osnovno: kad su već radili taj potez, zašto nije napravljena staza za bicikliste i pješake? To je prvo i osnovno. Rekli su da nije bilo novaca za otkupiti zemljišta, te da su vlasnici tražili previsoke…”

”Uskoro će se početi graditi biciklisticka staza po Betonki od Bregane do Konzuma. To je odličan potez i pomoći će sigurnosti biciklista u prometu”

”Dragi Samoborci, već jako dugo vremena imate priliku mijenjati stvari u našem gradu, ali ih ne mijenjate.. Ima jedna stara izreka: Ako je nekom u interesu i ima volje i do štale će staviti zlatne pločice.. S obzirom da su u ovom gradu interesi samo osobne prirode, kao i korist, bitne stvari se guraju pod tepih s tvrdnjom da nisu u nadležnosti grada..”

”To je sramota da se ne može napraviti biciklistička i pješačka staza tih 2km od Samobora do Sv.Nedelje. Ne vjerujem da nema sredstava nego fali volje”

”Gdje je ona famozna biciklistička staza koja je trebala spojiti Smb i SvN? Pojeo ju mrak… Bitno da bi uveli vlak”

”Naravno da mi je žao, ali di je pješačka staza koja je trebala bit napravljena kada je bila rekonstrukcija tog dijela ceste, potpisivala se peticija i za biciklističku stazu i opet ništa…”

Na tom potezu uvijek ima pjesaka i biciklista bez ikakvih svjetlosnih oznaka. To je vrlo opasno o na zalost, cesto tragicno zavrsava. Trebalo bi nesto napraviti pod hitno.

”Kad se radila rekonstrukcija naravno da nisu napravili pješačku i biciklističku stazu jer to je Hrvatska”

”Kaže mi kolegica baš jučer oko 22 h da se voze trke na betonki poslije 23h”

”Žao mi je osobe koja je poginula niti ne opravdavam vozača koji je pobjegao ili vozačicu koja je pobjegla…ali…tamo redovito ljudi hodaju i nemaju nikakve svjetlosne oznake na sebi.”

”Fucking betonka. Ne znam je li me više strah kad vozim auto pa da tako nekog ne zgazim ili kad sam na bicu da mene netko ne zgazi.”

”Ja sam u ponedjeljak išla s posla oko 21.20 gospon je hodao malo posllje nogostupa s moje lijeve strane obučen sav u crno jedva sam ga vidjela, kako sam ja prošla s autom on je odmah pretrčao cestu i skočio u grmje na bivši Šmithen…isto tako sam prije cca nekih 2 tj vidjela gospođu također svu u crnom kako isto tako pretrčava iz grmlja na cestu…malo je reč da sam se prepala…”

”Baš fali nogostup sa biciklističkom stazom Sveta Nedelja-Samobor, …”


Komentari