STOP NOVIM POREZIMA! Građani revoltirani, krenulo potpisivanje peticije protiv novih nameta

FOTO: Davor Pongracic / CROPIX

Nakon što je najavljeno kako bismo uskoro mogli plaćati nove i veće poreze, Udruga poreznih obveznika Lipa pozvala je građane na potpisivanje peticije protiv novih nameta koje država planira uvesti!

“Uvođenjem poreza na šećer u bezalkoholnim pićima, te povećanjem trošarina na duhanske i alkoholne proizvode u vašim se životima ništa neće poboljšati, ali će se zato povećati količina vašeg novca kojim raspolaže ionako prerastrošna država.

Novi namet na šećer se uvodi pod izgovorom zaštite mladih od pretilosti. No, uzrok pretilosti nije višak šećera u sokovima nego jednostavna i jeftina hrana, jedina dostupna osiromašenim građanima, pritisnutim prevelikim porezima. Smanjenje porezog opterećenja i dizanje standarda građana će poboljšati prehranu, a do toga se ne dolazi – uvođenjem novog poreza”, napisali su u svojem priopćenju pa nadodali:

“Lipa se protivi SVAKOM daljnjem povećanju poreznog opterećenja građana, uvođenju novih poreza, povećanju postojećih, čija je jedina svrha i smisao kamufliranje neefikasnosti dijelova javnog sektora i dodatno punjenje proračuna.

Potpišite peticiju i obavijestite svoju obitelj i prijatelje da i oni to učine, jer ako ih peticija i zaobiđe, porez neće!”, zaključuju.

Peticija se može potpisati OVDJE.


Komentari