Stojak o zatvaranju kina Europa: ‘Gradskim šanerima Europa je najveći neprijatelj, ali ugovor o zakupu će im vrlo brzo isteći’

Najava o zatvaranju kina Europa odjeknula je gradom brzinom munje i izazvala brojne reakcije. Osim građana reagirali su i političari. Tomislav Stojak, predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik, istupio je u ime svoje stranke i prokomentirao situaciju u kojoj se našlo Kino Europa.

Kaže kako se ovime samo potvrđuju višemjesečne kuloarske priče da gradska uprava prostor kina ima u planu iskoristiti za nešto drugo, a sve to jer “aktualni gradski vlastodršci preziru sve što oni nikako ne mogu razumijeti, a to je urbani Zagreb”.

“Europa je očito nešto što njih užasava, jer tamo postoje pravila i u njoj ljudi pristojno i argumentirano razgovaraju i rješavaju probleme. Kino Europa nije samo obično kino, ono je mjesto tolerancije, razgovora, druženja, ono je mjesto gdje se Zagreb pokazuje onakvim kakav bi trebao biti! I bit će!” ističe Stojak.

Gradskoj vlasti poručio je da su samo “privremeni upravitelji gradskog političkog prostora, šaneri kojima će ugovor o zakupu vrlo brzo isteći! A tada će Zagreb prodisati punim plućima i u najljepšim bojama”, zaključuje.


Komentari