ŠTO NAKON ODLUKE SUDA? Dolenec najavila važan potez: ‘Predložit ćemo postepeno smanjenje naknade’

Danijela Dolenec (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Što gradska vlast planira nakon odluke Visokog upravnog suda o mjeri roditelj odgojitelj i gdje će potražiti novac za financiranje iste, za Dnevnik Nove TV otkrila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

“Za nas je najvažnije u izrečenoj presudi da imamo legitimno pravo mijenjati ovu predmetnu odluku”, izjavila je na samom početku i dodala da se sud ne slaže s brzinom promjene odluke te tvrde da su stavili prevelik teret na korisnike.

Gradu ne prijeti bankrot, napominje.

“Odluka je suspendirana krajem travnja. Moramo planirati daljnje isplate korisnicima. Naš je posao da pronađemo taj novac. Trebamo vidjeti pisanu presudu, slijedit ćemo sve što je preporuka suda”, objašnjava dogradonačelnica.

Podsjeća da korisnik mjere prima pet tisuća kuna da odgajaju djecu kod kuće te je njihova daljnja obveza provoditi tu odluku.

“Predložit ćemo postepeno smanjenje naknade“, najavila je Dolenec.

Na pitanje novinara hoće li tražiti pomoć države nije direktno odgovorila te je poručila da je ova mjera naslijeđe bivše gradske vlasti.

“Po meni je pouka da je promjene teško provoditi, ali smo odlučni da ćemo je provesti”, smatra Dolenec i dodaje da im ova odluka ne ruši kredibilitet.

Na kraju razgovora komentirala je problem s odvozom otpada te naglasila da se sve odvija kako su najavili i da rade točno ono što su rekli.

“Ako je potrebno odgoditi projekt za odvajanje otpada za tri mjeseca ne mislim da je to nešto što je ključno”, zaključila je Danijela Dolenec.

Podsjetimo, odluku suda komentirao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Situacija u kojoj na mjeru roditelj odgojitelj godišnje ide čak pola milijarde kuna, dok s druge strane imamo nedovoljne kapacitete u dječjim vrtićima, je nepravedna.

U ovom društvu teško je provoditi promjene, ali mi ćemo ustrajati. Ova odluka suda ostavlja nam mogućnost da cilj koji podržava većina Zagrepčanki i Zagrepčana na kraju i ostvarimo”, dio je njegove objave na službenom FB profilu.

TOMAŠEVIĆ PORUČIO: Grad će donijeti novu odluku za postojeće korisnike mjere s istim ciljevima kao i kod ukinute… Ali s jednom razlikom


Komentari