Stipić iz sindikata Preporod najavio sutrašnji prosvjed: ‘Nacionalni stožer očito je izgubio povjerenje’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Čelnik sindikata Preporod, Željko Stipić, kazao je kako je stanje u školstvu poprilično teško. Osvrnuo se i na Nacionalni stožer.

“S jučerašnjim danom oko 700 učitelja i nastavnika je u izolaciji, a malo manje od 600 ih je zaraženo. Sve se to reflektira na one koji još rade – od onih koji su u školama traži se da rade još više”, rekao je Stipić za N1.

Tvrdi kako su ‘stvari očito izmakle kontroli’.

“Nacionalni stožer očito je povjerenje izgubio. U takvoj situaciji županije pokušavaju spasiti ono što se spasiti da”, rekao je Stipić.

Sutrašnji prosvjed sindikata je u znaku broja četiri – četiri ključna problema, četiri govornice. Želja im je otvoriti dijalog s vladajućima.

“Naime, rad na koji smo krenuli prije tri mjeseca, traži neka nova rješenja. Pisanim putem ministru smo poslali plan što bi trebali napraviti, ali odgovori nismo dobili”, objasnio je.

Neki od problema su paralelni rad, prijepodne su nastavnici u školi, a poslijepodne online, zatim slanje nastavnika u samoizolaciju. Kazao je i kako je problem kako sve više njih radi od kuće, koriste svoja računala i sami plaćaju internet te je potrebna refundacija osobnih troškova.

Četvrti problem je i manjak spremačica.

“Škole bi mogle biti zatvorene jer nećemo imati spremačica. Postojeće osoblje radi sve više i više. Ministarstvo na kapaljku daje dopuštenja za nova zapošljavanja”, rekao je.

Objasnio je i što će biti zahtjevi sutrašnjeg prosvjeda.

“Mi ćemo biti pod maskama, ali poruke neće biti maskirane. Jasno ćemo zahtijevati da nas resorni ministar primi“, zaključio je.


Komentari