STIGLO POGORŠANJE, ALI BRZO SE VRAĆA SUNCE: Evo kakvo će vrijeme biti u Zagrebu za vikend

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatsku je zahvatila nova promjena vremena. Oblačno je diljem zemlje uz povremenu kišu koja će u unutrašnjosti lokalno biti i obilnija. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, u Slavoniji i Baranji jugoistočni. Pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i izraženiji, mogući su na Jadranu, ponajprije u Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo, a na sjevernom dijelu obale i južni vjetar. Dobra vijest je da temperatura zraka nije značajno pala, pa ona na kopnu iznosi između 10 i 15, duž obale od 15 do 20 stupnjeva Celzijusovih, izvijestili su iz DHMZ-a.

Oblačno uz kišu bit će i u Zagrebu ovog petka, s temperaturom zraka od 12 do 15 °C. Razvedravanje slijedi već u subotu kada će popodne biti djelomice sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočnjak. No, imajte na umu da će navečer biti osjetno hladnije.

Foto: DHMZ

Svježije će biti i u ostatku unutrašnjosti od vikenda, a nešto manji pad temperature dogodit će se na Jadranu. No, probleme će stvarati bura koja će lokano biti i s olujnim udarima.

“Pritom slijedi i stabilizacija vremena, osobito u nedjelju. No, u subotu još ponegdje kiša, osobito u južnijim hrvatskim krajevima, gdje je velika vjerojatnost i pljuskova s grmljavinom. Po nizinama unutrašnjosti će opet biti magle i slabog mraza, osobito u ponedjeljak. U utorak se pak ponovno povećava vjerojatnost za prolaznu mjestimičnu kišu, a od srijede za opet stabilnije vrijeme”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Komentari