Stigla i druga skupina navijača na sud: DORH se oglasio priopćenjem, traže istražni zatvor za sve privedene navijače

Sukob na autocesti (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Prvoj desetorica navijača koje se tereti za izazivanje nereda i sukob s policijom određen je jednomjesečni istražni zatvor, a na velikogorički sud pristižu i ostali. 42 navijača Policijska uprava zagrebačka sumnjiči za nerede koji su se dogodili u subotu navečer kod odmorišta Desinec, nakon utakmice Dinama protiv Hajduka.

Osumnjičene, među kojima ima i 11 mlađih punoljetnih ispitalo je Državno odvjetništvo, nakon čega su se oglasili priopćenjem:

“Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 22. i 23. svibnja 2022. ispitalo u svojstvu osumnjičenika uhićenih 42 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su 31 punoljetni i 11 mlađih punoljetnih osumnjičenika, 21. svibnja 2022., kao pripadnici jedne navijačke skupine sudjelovali u grupi od oko 250 do 300 osoba i zaustavili promet na autocesti A1 za sva vozila, te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i nasrtali na policijske službenike. Osnovano se sumnja da su bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete. U događaju je dvadeset policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede te su oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske postaje.

Ovo državno odvjetništvo je, nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih 42 osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).”

Komentari