Stigao odgovor vatrogasaca na optužbe da su se morali ‘vraćati u kvart da budu viđeni’: Evo što su nam rekli

Ilustracija,Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ozbiljne optužbe na račun gradskih vlasti iznio je vatrogasac DVD-a Maksimir.

Tvrdi da je nakon razornog potresa koji je pogodio Sisak, Petrinju, Glinu i okolicu, 70-ak vatrogasnih vozila, džipova i ostalih interventnih vozila bilo spremno za polazak u Petrinju. No, iz centrale su onda dobili naređenje da se vrate u svoje kvartove te da budu viđeni, tvrdi.

“Za one koji me ne znaju još uvijek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se, plus jako puno DVD-ova iz cijelog Zagreba. Oko 10 vatrogasnih vozila, par interventnih džipova te ostalih interventnih vozila. Bilo nas je po mojoj procjeni sve skupa sedamdesetak. I tako čekamo mi naređenje da krenemo za Petrinju. Kad ono, GRIČ (glavni centar) javlja vratite se u svoje kvartove i raštrkajte i budite viđeni kažu (PAR PUTA PONOVE – PAZITE SAMO DA BUDETE VIĐENI!) Gledam ljudima treba pomoć u Petrinji, a mi s vozilima, opremom i završenim tečajevima za spašavanje u ruševinama da se odemo slikati da bi dotični na vlasti dobili poene?! Vidim ljudi idu u Petrinju samoinicijativno, a mi da se idemo slikat po zagrebačkim kvartovima?? MA FUJ GAMAD JEDNA! Šta je najbolje od svega svi smo dobrovoljci i radimo to besplatno! Evo mislio sam da će vas zanimati ova informacija!”, objavio je na Facebooku.

Za one koji me neznaju jos uvjek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se plus jako…

Objavljuje Kruno SulićUtorak, 29. prosinca 2020.

 

Smotru na zagrebačkom glavnom Trgu nedugo nakon potresa komentirao je i gradski vijećnik Renato Petek.

“Bandić je čovjek bez srca! On je za potrebe političkog PR-a na Trgu organizirao paradu s 250 specijalnih vozila dva sata poslije današnjeg potresa! Grad i njegove službe moraju efikasno funkcionirati sukladno protokolima i donesenim aktima u slučajevima kao što je potres i odmah krenuti raditi svoj posao, pomagati stanovnicima, a ne se probijati kroz zakrčene ulice do Trga za potrebe Bandićeve konferencije za medije. U vrijeme dok pomoć treba i Sisačko-moslavačka županija, on organizira smotru kamiona i strojeva. Tko je tu lud!?”, napisao je Petek.

Bandić je čovjek bez srca! ? On je za potrebe političkog PR-a na Trgu organizirao paradu s 250 specijalnih vozila dva…

Objavljuje Renato PetekUtorak, 29. prosinca 2020.

 

O svemu su nam na upit odgovorili iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

“Vatrogasci Zagreb su najbrojnija ekipa spašavatelja iz ruševina u Petrinji i Glini sa čak 85 vatrogasaca, 21 vozilom kao i sa 5 vodiča i 8 spasilačkih pasa dok su u Zagrebu istovremeno odradili 150 hitnih intervencija.

Odlazak na ispomoć je jedino i uvijek moguć na traženje Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH koji određuje broj i količinu vozila. Pola ekipa iz Petrinje se već danas vraća u Zagreb jer nema više potrebe za njima.

Dobrovoljna društva s područja Zagreba su danas rame uz rame odradila ogroman posao u Zagrebu, a i sljedećih dana će nažalost biti isto”, odgovorili su nam.


Komentari