Stari automati za parking nisu u funkciji već 10 mjeseci, evo što o tome kažu iz Zagrebparkinga

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Otprilike 300 aparata za plaćanje parkinga, njih 70 posto od ukupnog broja, i dalje nije u funkciji u Zagrebu. Zbog novog Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, čeka se na softversku nadogradnju nakon koje će uređaji putem programa biti spojeni s Poreznom upravom.

U problemu su stariji uređaji, koji već deset mjeseci ne rade što stvara probleme Zagrepčanima. Još u veljači prošle godine krenulo se s planiranjem nadogradnje starijih automata, a sve je krenulo nizbrdo zbog pandemije i potresa.

“Podružnica je zbog novonastalih okolnosti odlučila odustati od kupovine uređaja koji podržavaju mogućnost fiskalizacije prodaje te nadograditi stare automate, sve kako bi se uštedjela znatna sredstva, preciznije oko 24 milijuna kuna, u najtežoj godini dosad za sve nas”, objašnjavaju iz Zagrebparkinga za Večernji.

Kažu i da se proces nadogradnje ne može požuriti jer je postupak javne nabave za izvršitelja još u tijeku. Kada se donese odluka, znat će se konačna cijena projekta, a iz ZGparkinga tvrde da će to otprilike biti oko 900 tisuća kuna. Ističu i da su digitalizirali svoj način poslovanja, odnosno da se parking može platiti slanjem SMS poruke s kodom zone, e-kartom i putem aplikacije ZgPark.

Komentari