STANOVNICI U OČAJU: Veliki odron kamenja na glavnoj cesti prema Humu na Sutli, promet zatvoren

Foto: Facebook Policija zaustavlja -Krapinsko zagorska županija

Jutros se dogodio velik odron kamenja prema Humu na Sutli, na glavnoj cesti u Kostelu. Kamenje je prekrilo obje prometne trake kolnika, te je cesta zatvorena za promet.

Na Facebook stranici Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija, lokalni su stanovnici u komentarima objave otkrili kako ovo nije prvi put da se odron dogodio, kao i da je sanacija već rađena. “Kaj se to nije prije 5-6 godina saniralo i tam su plizali gore s štrikem i čudesa delali? Čudo je i koštalo sigurno…”, komentirao je pratitelj.

“Baš me zanima komentar lokalnih čelnika koji nisu u stanju završit niti jedan projekt kak se spada ko bi odgovaral da je netko nastradal??”, upitao je još jedan pratitelj.

“Neznanje i nestručnost, nepoštivanje stoljetnih ljudskih iskustava sve više uzima maha i glavni su razlozi većine novonastalih klizišta i odrona”, krenuo je u analizu još jedan pratitelj, nastavivši.

“Stoljećima su ljudi odrone i klizišta sanirali prirodnim putom, vegetacijom, stablima koja su stoljećima tlo držale fiksiranim, grabanjem kojim s se oborinske vode odvodile na stabilnije lokacije itd.. Isto će se dogoditi i na Tuđinovom brijegu, sa možda i većim posljedicama”, zaključio je.


Komentari