Stanovnici Središća: ‘Tražimo da uredno plaćamo parking i zbog toga dobivamo po prstima’:

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Jedan od većih problema u zagrebačkom Središću predstavlja parkiranje “na divlje”. Kako bi ga regulirali, stanovnici su zatražili naplatu parkinga u cijelom kvartu. Iako im je želja ispunjena, svoje povlaštene karte po cijeni od 40 kuna ne mogu kupiti prije 2. rujna, kada počinje naplaćivanje parkinga po tarifi druge zone u cijelom naselju, prenosi Večernji list.

Stanovnici se pitaju kako će stići kupiti povlaštene karte jer šalteri Zagrebačkog holdinga rade od 7 sati, a naplata počinje od 7:30. Ako ne stignu kupiti karte, jedan dan parkiranja platiti će koliko i jednomjesečnu povlaštenu kartu. Iako Holding ima sustav on-line kupovine karata, ulice Središća još uvijek nisu uvrštene na popis ulica u kojima se plaća parking i stanovnicima ta opcija trenutno nije omogućena. Većina stanovnika smatra kako će na dan kada počne naplata morati platiti kaznu. Iz Vijeća mjesnog odbora Središće kažu da u prvom tjednu naplate neće biti strožih kontrola, kako im je javljeno iz Zagrebparkinga.

Podsjećamo, u prvu zonu naplate ulaze Medvedgradska i Mlinarska, u drugu zonu kvartovi Središće, Savica i Medvešćak, dok će se po tarifi treće zone parking naplaćivati uz autobusni terminal na Vrapčanskoj aleji, oko Doma zdravlja u Vrabečaku 4, uz Tržnicu Vrapče te Szabin odvojak. Cijene parkinga neće se mijenjati te će sat parkiranja u lll. zoni iznositi 2 kune, u ll. zoni 5 kuna, a u l. zoni 12 kuna.


Komentari