Stanovnici Novog Petruševca žive u strahu: ‘Usamljeni čudak’ pušta pse na djecu

Dnevno.hr

“Ne znam točno koliko taj čovjek ima pasa, možda i više od deset. Samo znam da moje dijete tim putem ide u školu i svaki dan drhti od straha jer ga psi nanjuše i uz lajanje izletavaju iz šume”, požalila se za Dnevno.hr stanovnica “Bandićeve zgrade” u Novom Petruševcu.

Kaže kako je mislila da će problemi s Romima nastanjenima u toj zgradi biti jedini problem, ali s početkom nove školske godine, suočila se sa činjenicom da u njezinoj neposrednoj blizini živi “usamljeni čudak” kraj kojega njezino dijete prolazi svakoga dana na putu do škole:

“Izgleda kao da je zarobljen u ratnim godinama… Odjeven je u maskirno odijelo i živi sa mnoštvom pasa u Petruševačkoj šumi. Sve je to poprilično jezivo i osjećam nemir kad dijete pošaljem u školu jer me strah da ga ti zapušteni psi ne zaraze ili ne daj bože – rastrgaju. Osim toga, taj čovjek živi okružen smećem”, rekla je zabrinuta majka.

Da je njezin strah bio opravdan, kaže, shvatila je u trenutku kada su joj starosjedioci ispričali kako se za iseljenje tog čovjeka pisala i peticija:

“Ni to nije sve… Nedavno je pustio pse na tri romska djeteta, no nitko im nije vjerovao”, podijelila je stanovnica sporne zgrade u koju je gradonačelnik uselio nekoliko desetaka romskih obitelji, a u kojoj od prvoga dana nema mira.

“Tuče, fizički obračuni, razbijanje automobila, vrištanje, psovanje… To je moja svakodnevica… Uistinu mi, pored svega, nije preostalo snage da se borim i protiv čovjeka iz šume koji očigledno nema kontrolu nad sobom i svojim postupcima”, kazala je za kraj.

Dnevno.hr


Komentari