Stanovnici Botinca na nogama zbog smrada: ‘Još uvijek smrdi, a gradska vlast je gluha’

Screenshot: Facebook

Stanovnici zagrebačkog naselja Botinec večeras su održali prosvjed zbog nepodnošljivoga smrada s kojim žive već gotovo pola godine. Sve je što počelo rekonstrukcijom odvodnog kanala, stanovnici su uvjereni da je krivac nova kanalizacija. A dio stanovnika Ulice Zlatareva zlata imalo je i probavnih problema.

Financijer Bandićeve stranke dobio posao od grada: Mrazova tvrtka bila je podizvođač radova u naselju Botinec!

Iz Vodovoda su prije tri tjedna rekli kako su radovi izvedeni sukladno pravilima struke, a na terenu su stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar utvrdili da problem nije u vodi.

“Još uvijek smrdi, a gradska vlast je gluha”, glasi naziv prosvjeda.

Botinčani se već nekoliko mjeseci bore sa smrdljivom kanalizacijom, dosta im je i odlučili su ustati protiv te nepravde.

Kako je živjeti uz konstantan smrad? Strašno… Mala djeca pitaju zašto to smrdi i kad će prestati, ali odgovora nema ni nakon šest mjeseci. Ljudi koji bi mogli pomoći nemaju niti jedne informacije. Ni nakon 60 upućenih e-mail poruka, odgovora nema. Samo informacija, kanalizacija nikad nije smrdila u Botincu, dok se nije taknulo u Ulicu Zlatareva Zlata”, kazao je organizator prosvjeda Tibor Marušić pa nastavio:

“Gradskim čelnicima se više nećemo obraćati jer to nema smisla. Molimo bilo koga da nam pomogne. Gradonačelnik nam nije pomogao, njegov odgovor je bio da i kod njega smrdi kad zapuhne vjetar. Mi bismo bili najsretniji da je tako i u Botincu.”, prenosi RTL.

Građani će nastaviti s ljutnjom i prosvjedima, dok vapaji i molbe ne stignu do odgovornih institucija.

Rezultati pokazuju da su otpadne vode u okviru dopuštenih graničnih vrijednosti”, glasi odgovor koji se konstantno ponavlja, ali onog o razlozima nepodnošljivog smrada još uvijek nema.


Komentari