Stanarima Trnave dozlogrdilo: Idu u prosvjed zbog prometnih gužvi

Foto: Facebook/Riješimo prometni kolaps u Trnavi

Stanari zagrebačkog naselja Trnava u Donjoj Dubravi nezadovoljni su dugogodišnjim problemom pružnog prijelaza u njihovom kvartu.

Naime, kako se s godinama povećao broj stanovnika u tom naselju tako je porasao i broj automobila. Problem im stvara pružni prijelaz zbog kojeg su primorani na duga čekanja kako bi uopće ušli u svoje naselje.

Problem bi riješila spojna cesta između Trnave i Čulinca, koja bi barem dio vozila preusmjerila na obližnji podvožnjakna Čulinečkoj cesti. Tim povodom, početkom listopada, održan je sastanak u Gradskoj upravi na kojem je gradonačelnik Milan Bandić bjesnio na suradnike jer već godinama nisu riješili imovinsko-pravne probleme oko zemljišta kojim bi ta cesta prolazila.

Slučaj Trnava: ‘Čekamo po 45 minuta da dođemo u svoju ulicu, djeca kasne u školu, vozači su nervozni’

Građanska inicijativa “Riješimo prometni kolaps u Trnavi” je u samo 48 sati okupila 1500 članova te su se sada odlučili za korak dalje – prosvjed koji će se održati u ponedjeljak 28. listopada u 17 sati.

“Građanska inicijativa „Riješimo prometni kolaps u Trnavi“ organizira Prosvjed zbog prometnog zagušenja te dugogodišnjeg zanemarivanja Trnave od strane odgovornih službi grada Zagreba i HŽ. Pridružite nam se u što većem broju kako biste podržali našu Peticiju!”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku u kojoj pozivaju građane na što veći odaziv.
Foto: Facebook/Riješimo prometni kolaps u Trnavi


Komentari