STANARI KSAVERSKE OČAJNI ZBOG PREBRZIH VOZAČA: ‘Treba li netko smrtno stradati kako bi se nešto promijenilo?’

Prometna nesreća na Ksaveru (Foto: Cropix)

Zakrčenost prometa, nepropisno parkirani automobila i nepoštivanje brzine, problemi su kojima na kraj pokušavaju stati stanare Ksaverske ceste.

Upozoravaju da im je ugrožena sigurnost, a tomu svjedoči i statistika iz policije. Naime, u 2021. na Ksaveru su se dogodile čak 22 prometne nesreće, u kojima je bilo osam ozlijeđenih osoba.

‘Cesta nam je pista, a po noći je to staza Grobnika’

“Ja moram priznati da se osjećam užasno nesretno, prvo zato što nam je cesta pista, po noći je to doslovce staza Grobnika, po danu isto tako, nismo sigurni na nogostupu, nismo sigurni na cesti, ne možemo sigurno izaći iz vlastitog dvorišta. Uopće neću spomenuti da je cijela ta fluktuacija prometa koja se ovdje dešava niže dolje svedena u samo jednu traku, a sad nam je još uzeta i pretvorena u pješačku zonu Stara Vlaška, dakle slijepo crijevo ovoga grada”, upozorila je Lidija Jagarinec iz inicijative građana za Radio Sljeme.

Videc: ‘Pitanje je hoće li to policija odobriti’

Zbog toga, građani zahtijevaju postavljanje uspornika ili stupića te veće policijske kontrole. Gradu su poslali dva puta požurnice, ali kažu da odgovora nema. Iz Grada pak tvrde da prometnih nesreća ima puno manje na raskrižju Ksaverska-Jandrićeva, no Vibor Videc iz Gradskog prometa ističe da će se nakon ove inicijative sigurno pokrenuti pitanje postave uspornika.

“Hoće li će to policija odobriti, to je pitanje, ali, ako smijem ponoviti ono što kao papige već ponavljamo, da su prije svega za smanjenu sigurnost prometa i ugrožavanje drugih sudionika u prometu krivi većinom vozači, kako ovi koji voze neprilagođenim brzinama, tako i svi ovi koji su na zapadnom nogostupu Ksaverske ceste nepropisno parkirani”, naglasio je Videc.

Iz inicijative građana nisu previše optimistični pa zaključuju: “Treba li netko smrtno stradati kako bi se nešto promijenilo?”


Komentari