SPOMENIK DOMOVINI OPET BRILJIRA: Bandić daje više od 4 milijuna kuna na kineske staklene cigle

Facebook / Milan Bandić

Izgleda da sustav maglice nje jedini suludi trošak na Bandićevom spomeniku domovini. Naime, ovaj će se spomenik sastojati i od staklenih cigli čija izrada i ugradnja košta “samo” 4.346.724,00 kuna.

Emisija Radio Student-a “Strah od slobode” koja nas je počastila i troškovnikom sustava magle, sada je otkrila i cifru troška staklenih cigla od kojih će se sagraditi Zid boli. No, izgleda da će jedina bol koju će taj zid simbolizirati biti bol građana kada vide zašto plaćaju najveći prirez u državi.

Kako piše ekipa iz Straha od slobode, zid će biti dugačak tridesetak metara, a visok nešto manje od tri metra. U njega će biti utrošeno 1100 komada cigli od borosilikatnog stakla koje će u Zagreb doputovati čak iz Kine.

“Upravo zbog stakla čija isporuka kasni, spomenik domovini još uvijek nije dovršen. Jer domovina se voli portalom koji stiže iz Nizozemske i skupim staklom izrađenim u Kini, te obrađenim i izbrušenim u češkim majstorskim radionicama”, zaključuju s Radio Student-a.

Ekipa je također izračunala što su sve građani koji plaćaju taj visoki prirez mogli dobiti za toliki novac.

“Za novac koji je potrošen samo na stakleni zid mogla se obnoviti potresom oštećena osnovna škola Izidora Kršnjavog čija je sanacija ugovorena za 3.838.691,88 kuna. Ako ništa drugo, jednom kada se napravi, zid će biti istinski simbol boli napaćenih i pokradenih građana, kako Zagreba tako i cijele Hrvatske”, kažu.


Komentari