SPLITSKI POLITIČKI SKANDAL! Baričić se povukao iz politike, Ivošević pojasnio: ‘Ovo je najniži udarac u povijesti hrvatske politike’

Foto: Sasa Buric / CROPIX

Split je potresao skandal navodnih eksplicitnih poruka, a koje su navodnim djevojkama iz Srbije, slali donedavni dogradonačelnik Bojan Ivošević i bivši gradski vijećnik Luka Baričić.

Tim povodom u ponedjeljak je u Splitu održana press konferencija na kojoj su govorili Ivica Puljak, Bojan Ivošević i Luka Baričić.

Baričić je rekao da se povlači iz politike, ali i da mu je sve smješteno te je za aferu optužio Tonćija Omrčena bliskog stranci Željka Keruma.

“Na aplikaciji za upoznavanje javila mi se djevojka koja se predstavila kao Aleksandra iz Beograda te smo se vrlo brzo zbližili i oboje zaključili kako između nas postoji bliskost i uzajamni osjećaji seksualne napetosti. Tu napetost izražavali smo tako što smo si slali poruke eksplicitnog sadržaja, koje ste mogli pročitati u medijima”, rekao je Baričić.

Poručio je kako se nema namjeru opravdavati za svoju intimu te da nije nudio zaposlenje osobi s kojom se dopisivao, što će, kako je najavio, objaviti.

“Imao sam jedan cilj i na putu do tog cilja napravio sam stvari koje nisam smio te sam izmišljao stvari koje Bojan nikada nije rekao, zbog čega se ispričavam svom kolegi i prijatelju kojeg sam nesmotrenim i naivnim ponašanjem doveo u neugodnu poziciju”, poručio je Baričić.

No, kako je Aleksandra s kojom se dopisivao, odbila doći u Split, ako ne upozna Bojana Ivoševića, Baričić ga je zamolio da se javi njenoj sestri koja je zainteresirana za Bojana, sve kako bi Aleksandra došla u Split, pojasnio je.

“Bojan ostvaruje kratku komunikaciju sa navodnom sestrom Milicom, a meni se Aleksandra više puta javlja s navodima da je Bojan nezainteresiran i hladan i da je to žalosti. Bojan uskoro saznaje da se radi o maloljetnoj osobi i prekida komunikaciju”, rekao je.

Istaknuo je da je nakon toga prestala i njegova komunikacija s Aleksandrom.

“Vrlo brzo nakon toga prestaje i komunikacija Aleksandre prema meni te od osobe koja je bliska ljudima iz Hrvatske građanske stranke saznajem da iza svega stoji Tonći Omrčen. O kojoj osobi se radi i sve detalje o saznanjima koja imam dat ću policiji. Cilj ove operacije bila je kompromitacija Bojana Ivoševića, a ja sam samo poluga preko koje je organizator htio doći do Bojana Ivoševića. Zbog pritiska javnosti koji je izazvan mojim porukama i zbog činjenice da je cijela Hrvatska imala uvid u moju najdublju intimu, ne želim nositi taj teret te se povlačim iz politike i neću konzumirati mandat gradskog vijećnika ako ga osvojim na sljedećim izborima”, rekao je.

Ivošević tvrdi da nije znao za godine

“U trenutku kad ulazim u tu zafrkanciju nitko ne govori o ikakvim godinama ili nekoj maloljetnici, nego dobivam fotografiju vidljivo odrasle osobe”, rekao je Ivošević i dodao da nije slao nikakve fotografije.

Tvrdi da se na više načina pokušalo u tim dopisivanjima doći do njegovih fotografija.

“Luka je bez ikakvog mojeg znanja, emocionalno ucijenjen hoće li doći do upoznavanja i intime s takozvanom starijom sestrom, dao obećanja u moje ime za koja nemam pojma da se događaju. Niti u jednom trenutku ja ne znam ni da je Luka otišao dalje od benignog dopisivanja u tako snažnu razmjenu poruka i fotografija”, rekao je.

Upozorio je kako u javnosti nisu objavljeni svi dijelovi razgovora.

“U ovom napadu na mene naručitelj i izvršitelj sami priznaju da nisu ostvarili cilj pa su se potrudili poslati tako selekcioniran slijed poruka da djeluje da jesu. Luki želim da izdrži i nadam se da će naučiti nešto iz svojih grešaka”, zaključio je Ivošević.

Puljak upozorio da su stali na rep mafiji

“Kada smo kretali u politiku, svi su nam govorili da je politika prljava, šporka i da nije mjesto za nas. Drugi su nam govorili: što budete relevantniji i što više budete radili i stajali na rep mafiji, to će vam više podmetati i raditi gnjusne stvari. Mi smo se pripremali na to, ali nikada se na nešto ovako nisko ne možete dovoljno pripremiti. Ovo što su napravili kolegi Baričiću, a to je da su iskoristili emocionalne potrebe jedne osobe s invaliditetom, njegove potrebe za intimom i bliskošću u političke svrhe je apsolutno gadljivo”, rekao je Ivica Puljak.

Kaže kako su sve prijavili policiji te poziva pravosuđe da brzo reagira.

Ivošević je rekao da su oni koji su ovo osmislili, željeli da time završi njegova karijera.

“Ovo je najniži udarac u povijesti hrvatske politike, ali neće nas zaustaviti. Cilj je bio da me natjeraju da ja pošaljem sliku svoga spolovila i da mi time završi politička karijera. Nisu uspjeli”, rekao je Ivošević.


Komentari