Splićani reketare Zagrepčane? Građani bijesni zbog selektivnog kažnjavanja

Foto: Facebook

Nakon što je ponovno dobio kaznu za parkiranje, jedan je vozač ostavio ljutitu poruku splitskim prometnim redarima da ga prestanu kažnjavati samo zato jer ima zagrebačke registracijske oznake.

“Prestani me reketarit s kaznama samo zato jer imam ZG tablice. Ovdje ljudi parkiraju godinama. Auto nikome ne smeta! Punite proračun na pošten način, a ne na štetu građana!”, napisao je u poruci koju je ostavio pod brisačima.

Fotografiju te poruke i uplatnica za plaćanje kazni na Facebooku je podijelila grupa “Prometne zgode i nezgode”. Na temelju uplatnica koje se nalaze na fotografiji vidljivo je da je vlasnik morao platiti dvije kazne i to jednu u iznosu od 150 kuna, a drugu u iznosu od 250 kuna.

Korisnici koji su vidjeli objavu bili su podijeljeni oko ovog slučaja. Jedan građanin kazao je tako da je sa zagrebačkim tablicama obišao cijelu Hrvatsku i da nikada nije imao sličnih problema, ali ima i onih koji se slažu da zagrebačke tablice mogu stvoriti problem njihovim vlasnicima.

“Ja sam stala na parkirno mjesto, platila kartu, vrijeme NIJE isteklo, ali kaznu su mi ostavili. Naravno, bodu ih u oči Zg tablice, ali ne smetaju im naše kune u džepu”, napisala je tako druga korisnica pružajući potporu svom sugrađaninu.


Iako su se mnogi složili da kaznu ne bi dobio da se ispravno parkirao i da treba automobil samo ostaviti na propisnom mjestu kako bi mogao biti u miru, javio se i niz drugih građana kojima smeta selektivno kažnjavanje. Naime, tvrde da je su jedini dobili kaznu iako je uz njih bilo i drugih pogrešno parkiranih automobila.

Komentari