SPECIJALCI NA ULICAMA, KOLONE U PROMETU! Potjera za vozačem, opsadno stanje zbog pregaženog policajca

Foto: PU splitsko-dalmatinska

U SPLITU i okolici danas poslijepodne je opsadno stanje. U tijeku je velika potraga za vozačem Golfa koji je udario mladog policajca i pobjegao.

Policija je objavila da se radi o 29-godišnjem Ivanu Božiću. Golf je pronađen, ali za njim još uvijek traje velika potraga.

Portal Dalmacija Danas donosi kako policija provodi rigorozne kontrole na prometnicama, na prilazima Splitu te Solinu zbog čega su se povremeno stvarale gužve.

Kako su neslužbeno doznali, cilj intenzivne kontrole vozila – automobila pa čak i tovarnog prostora u teretnjacima – bio je pronalazak 29-godišnjaka sa solinskog područja koji je, de facto, pokušao ubiti 20-godišnjeg prometnog policajca.

Tek predstoji krim obrada, no ovo  bi se vrlo lako moglo kvalificirati kao pokušaj ubojstva službene osobe za što je predviđena dugotrajna kazna zatvora!

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je čin vozača koji je pregazio mladog policajca dok je radio svoj posao za svaku osudu te da policija neće stati dok ne pronađe počinitelja, naglasivši da “ovaj događaj ima obilježja pokušaja teškog ubojstva”.

Istaknuo je također da su misli pripadnika hrvatske policije i Ministarstva unutarnjih poslova usmjerene na to da se ozlijeđeni policajac oporavi od višestrukih teških ozljeda.

Podsjetimo, nakon što se oglušio na njegovu naredbu za zaustavljanje automobila, vozač je autom udario policajca, koji je završio u bolnici s teškim ozljedama.

“Tijekom protekle noći u jedinicu intenzivne njege primljen je bolesnik s ozljedama iz prometne nezgode. Radi se o teškim tjelesnim ozljedama više organskih sustava. Radi se pretežito o prsnom košu,” objasnila je stanje policajca dr. Mileva Frankić, anesteziologica KBC-a Split.

 


Komentari