Spašeno dijete iz auta, akcija vađenja vjenčanog prstena iz slivnika, pomaganje u potresu: Ovo su samo neka od nesebičnih djela radnika Holdinga

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ove nedjelje 3. travnja obilježava se Svjetski dan činjenja dobrih djela, a Zagrebački holding na službenom Facebook profilu podsjetio je na samo neke od dobrih djela svojih djelatnika.

“O takvim događajima svjedoče brojne priče građana od kojih su neke objavljene u medijima, no puno je više onih u kojima naši djelatnici žele ostati anonimni i nikada nisu „ugledale svjetlo dana“. ​​​​​​​Za naše su radnike to sve normalne geste koje su dio njihove profesionalne i nadasve osobne etike, no dovoljne su da drugoj osobi poprave dan i vrate vjeru u ljude.

Vađenje vjenčanog prstena, pomaganje u potresu…

Našim kolegama iz Vodoopskrbe i odvodnje vađenje ključeva ili mobitela iz slivnika, odnosno šahtova nije rijetkost, a ne tako davno imali su i akciju vađenja vjenčanog prstena iz slivnika na Črnomercu na zamolbu sugrađanina jer, kako je naglasio, „ne smije se pojaviti kod kuće bez vjenčanog prstena“”, navode iz Holdinga.

Podsjetili su na to i da su brojni radnici te megatvrtke pomagali unesrećenima nakon potresa, koji su zadesili Zagreb i Banovinu.

“Neki od njih bili su nominirani i za nagradu Ponos Hrvatske i Nagradu Grada Zagreba. Manje je poznato da su mnogima od njih isto stradale kuće u potresu, no nikome na poslu to nisu spomenuli nego su kao i uvijek redovno dolazili na posao i pomagali pri raščišćavanju Grada od posljedica potresa, dajući prednost poslu i građanima u potrebi”, objašnjava ZGH.

Na ovaj svjetski dan pomažu Ukrajincima

Otkrili su i kako će ovaj hvalevrijedan svjetski dan provesti djelatnici Gradske ljekarne Zagreb:

“Kada je potrebno pomoći ili uključiti se u neku dobrovoljnu inicijativu, tada nastupaju kao kolektiv i zajedno se uključuju u akcije. Svjetski dan dobrih djela obilježit će sakupljanjem materijalne humanitarne pomoći, koje su predmet njihove djelatnosti, za izbjeglice iz Ukrajine (za djecu, mame i starije)”.

U podužoj objavi priložili su članke u kojima se vidi solidarnost na djelu od strane radnika Zagrebačkog Holdinga. Vlado Antunović iz Čistoće koji je vratio izgubljeni novčanik i kontrolor Zagrebparkinga Dražen Kuruz koji je izbavio uplakano dijete iz automobila samo su neki radnika koji su se istaknuli nesebičnim gestama. Na koja je još dobra djela ova megatvrtka odlučila posjetiti Zagrepčane, pogledajte ovdje:


Komentari