Šostar: ‘Stanje u Zagrebu je zabrinjavajuće, sutra ćemo imati novi rekord!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zgreb je danas ponovo bio grad rekorder po broju novih slučajeva, njih čak 377. Ovoga je puta virus ušao i u četiri doma za starije, a zaraženo je i 26 učenika.

“Stanje još nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće. Imamo kontinuirani porast novozaraženih i mislim da ćemo već sutra imati novi rekord”, rekao je, Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” za Dnevnik HTV-a.

Također je kazao da su se ljudi ponašali previše slobodno te da se sada osjeća danak takvog ponašanja i nepridržavanja mjera od prije 12 do 20 dana. Također je istaknuo kako se trenutno u samoizolaciji u Zagrebu nalazi 8220 osoba, a sutra ćemo se vjerojatno približiti brou od 9000.

“Iz tog broja, prema procjenama epidemiologa, pozitivirat će se 25-30 posto”, kaže i dodaje da će se otvoriti nova lokacija za testiranje u Novom Zagrebu.

“Razgovarali smo o istočnom parkiralištu velesajma. Problem je što moramo imati struju i internet zbog registracije osoba koje dolaze na testiranje, ali mislim da ćemo to riješiti”, ističe.

Što se tiče novih mjera rekao je da su postojeće dovoljne i da se s njima može situacija staviti pod kontrolu ukoliko će se građani pridržavati propisanih mjera.

 


Komentari