Šostar otkrio što očekuje Zagreb idući tjedan. Evo što je rekao o radu ugostitelja i škola

Zagreb, nažalost već neko vrijeme bilježi najveći broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Ono što je dodatno zabrinjavajuće jest visoki postotak pozitivnih testova.

Slijedom toga, u protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 969 testiranja među kojima je 328 nalaza bilo pozitivno. Također, na razini cijele Hrvatske, do jučer je udio pozitivnih iznosio visokih 29.8 posto.

Još uvijek je nepoznato koje će to točno mjere donijeti zagrebački Stožer početkom tjedna, a ravnatelj NZJZ “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar već je najavio da zbog brzih antigenskih testova očekuje i veći brojke idući tjedan.

Isto tako, na pitanje je li točno da će se masovno testirati svi Zagrepčani brzim testovima kako bi se detektirao što veći broj zaraženih i epidemija stavila pod kontrolu bez zaključavanja, Šostar je za Večernji izjavio da koliko on zna to nije točno.

“Mi u Zavodu nećemo raditi antigenska testiranja, nego samo PCR, i ovako imamo gomilu posla s PCR testiranjem i ne bismo ni mogli sudjelovati u jednom takvom masovnom testiranju i kad bi ga bilo. Pratimo situaciju iz dana u dan, u ponedjeljak ćemo biti pametniji, ali koliko znam, zatvaranja ugostiteljskih objekata i škola u Zagrebu neće biti” kazao je.

 


Komentari