Šostar komentirao najavljenu brojku od 10 tisuća mrtvih: ‘Tužan sam jer nisam pogodio’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Zvonimir Šostar se gostujući na N1 osvrnuo na trenutnu situaciju, dajući do znanja da mu je žao što su njegove prognoze bile netočne.

Podsjetimo, u rujnu je najavio da ćemo do Božića imati 10 tisuća mrtvih, ali do tog broja ćemo doći puno ranije.

“Nije dobro. Tada je to bila stravična izjava i neki su mi kolege rekli da nisam normalan, tužan sam jer nisam pogodio, jer mjesec i pol dana ranije praktički ćemo imati 10.000 preminulih. Umro je jedan Beli Manastir, jedan Knin i s time se moramo suočiti. Žao mi je što imamo toliko prosvjeda, cijepljenje je najveći doseg medicine u 20. stoljeću”, rekao je Šostar.

“Brojke opet rastu, jučer smo u Štamparu imali 47 posto pozitivnih, a brojke su još uvijek velike, ali nemamo eksponencijalni rast, na neki način smo dosegnuli plafon, a posljedice ovog velikog broja pozitivnih tek ćemo u bolničkom sustavu osjetiti za koji dan” komentirao je.

Upozorio je da svaka postelja koju zauzme covid bolesnik znači da je to postelja manje za teške bolesnike. Apelirao je na građane da se cijepe.

Situaciju u Austriji komentirao je upozoravajući da im je situacija bila toliko loša i da nisu imali drugog izbora nego krenuti u zatvaranje jer imaju preveliki broj hospitaliziranih. Istaknuo je kako vjeruje da kod nas neće doći do toga, da će se ljudi cijepiti i da ćemo se od iduće godine početi vraćati normalnom životu.

Šatori pred Dubravom su, ističe, iz mjere predostrožnosti te se nada kako oni neće trebati.

“Zagreb je cijepio preko 70 posto odraslih osoba, tu smo apsolutni lider u Republici Hrvatskoj i nastavit ćemo s time”, rekao je Šostar i nadodao “Vjerujem da će svi shvatiti da neće dobiti čipove i da cjepivo dobro štiti”.

Komentari