(FOTO) Šokirani stanovnici dan nakon eksplozije: ‘Bilo je strašno, kao da je pala bomba!’

Ines Brežnjak / Zagreb.Info

U zagrebačkom naselju Stenjevec, u ulici Stjepana Ladiše, jučer oko 15:00 sati odjeknula je strašna eksplozija koja je na noge podigla čitav kvart, a koji se inače može opisati kao miran te izuzetno ugodan za život.

Eksplozija plina u jednom od stanova potresla je stanovnike, koji su još i danas u šoku od svega što se dogodilo, te zbrajaju štetu ovog događaja u kojem, na sreću, nitko nije smrtno stradao.

Kao da je pala bomba

Susjedi čiste kvart koji je prepun popucalog stakla. “Bilo je strašno”, govori nam stanarka susjedne zgrade koja je u času kada je došlo do eksplozije bila u svojem stanu. Zvučalo je kao da je pala bomba, prepričavaju nam potreseni stanovnici koji se još ne mogu oporaviti od šoka te nam pokazuju popucala stakla na njihovoj zgradi koja se nalazi nasuprot mjesta kobnog događaja.

Gledamo prema stanu gdje je došlo do eksplozije. Balkon je crn od čađe i dima. Stan ispod i iznad također su oštećeni, saznajemo, a vidimo i oštećenja na stanu do onog gdje se dogodila eksplozija.

Da eksplozija nije bila toliko bezopasna, vidi se i po izbijenim prozorima koji su uslijed svega odletjeli nasred malog parkića koji se nalazi između dvije zgrade. Osim zgrada, oštećeno je i nekoliko automobila, a iz neposrednog razgovora susjeda čujemo kako je jedna od stanarki jedva izbjegla ozljedu, iako se nalazila na stotinjak metara od događaja. Naime, u trenutku eksplozije nalazila se kod garaže čija su masivna stakla popucala od detonacije.

FOTO: Ines Brežnjak / Zagreb.Info

U eksploziji je ozlijeđeno troje ljudi. Dvoje ih je, kako doznajemo, pušteno odmah isti dan iz bolnice, a hospitalizirani su jer su se nagutali dima, dok se gospođa u čijem je stanu došlo do eksplozije i dalje u bolnici. Susjedi nam pričaju kako je 60% njezinog tijela opečeno.

Policija je i dalje na terenu

Policija je i dalje na terenu. Još jučer kasno navečer dva su bloka bila ograđena policijskom trakom, a mjesto događaja bilo je pod nadzorom. Danas policija dežura samo ispred ulaza u zgradu gdje je došlo do nesreće, a kako saznajemo, očevid je završio tek danas oko 11:00 sati.

FOTO: Ines Brežnjak / Zagreb.Info

Raspitali smo se u kvartu što je uzrok eksplozije, a susjedi nam odgovaraju: “Rekli su nam plin.”

Službeno policijsko izvješće još se uvijek čeka. Događaj je mogao biti tragičan, pa i poguban za ljudske živote, no na veliku sreću, završio je samo s materijalnom štetom i ozlijedama. Stanovnici ovog mirnog kvarta još će neko vrijeme biti potreseni – barem do trenutka dok se sva šteta ne sanira ili pak dok se ne otkloni sve po čemu se za sada daje naslutiti da se na tom mjestu jučer odvijala prava drama…


Komentari